Duurzaamheid

Print
RoulartaCares

Roularta Cares

Het duurzaamheidsprogramma van Roularta Media Group

Onder het motto 'One Team, One Family, One Planet' bouwt Roularta Media Group mee aan een betere wereld voor morgen. Ons familiebedrijf sluit zich met volle overtuiging aan bij de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN, een internationaal kader om aan duurzame ontwikkeling te werken.

Via dit manifest, dat in onze media-uitgaves wordt gepubliceerd en ook door onze interne medewerkers werd ondertekend, engageren wij ons zeer concreet voor 4 specifieke SDG's:

 

 

We bouwen mee aan slimmere en bewustere generaties via betrouwbare, relevante informatie en activiteiten die duurzaam gedrag stimuleren.

 

 

Lees meer

 

We stimuleren graag onze medewerkers om zich verder te ontwikkelen in een aantrekkelijke, familiale omgeving met aandacht voor welzijn en respect voor elkaars eigenheid.

 

Lees meer

 

We kiezen bewust voor partners die deze visie delen. Dat bepaalt onder andere de keuze van druktechnieken en alle materialen zoals papier.

 

 

Lees meer

 

 

We kiezen resoluut voor CO2-neutraliteit tegen 2040 en zetten ons in voor een groene omgeving. Onder andere door het plaatsen van zonnepanelen, de elektrificatie van ons wagenpark en het planten van bomen.

 

Lees meer

 

Om deze 4 beloftes zeer tastbaar te maken, hebben we ze vertaald naar 30 concrete duurzaamheidsdoelstellingen, waar we als bedrijf telkens een target bepalen. Verder hanteert Roularta de SDG's ook als leidraad voor het steunen van goede doelen  en voor onze duurzaamheidsrapportering.

 

Collega's over duurzaamheid

Contact

Vragen of meer info over het duurzaamheidsbeleid van Roularta Media Group? Stuur gerust een mailtje naar sustainability@roularta.be.