Roularta Printing

Print

Roularta Printing

De verschillende ondersteunende divisies en diensten van Roularta Media Group volgen al die decennia de razendsnelle evolutie van de core business. Zo wordt de drukkerij voortdurend uitgebreid en gemoderniseerd. De enorme expansie einde jaren tachtig maakt verdere investeringen in de drukkerij noodzakelijk.

In 2006 starten de werken voor de bouw van een gloednieuwe drukkerij. De nieuwe hall van liefst drie voetbalvelden groot of 19.500 m² vormen de thuis voor de nieuwe MAN-rotatiepersen met o.a. een heatset Colorman die 128 pagina's tabloidformaat kan drukken in full colour op glossy papier. 
Daarnaast worden nog drie nieuwe MAN-magazinepersen geïnstalleerd, twee 72 pagina-persen en één 16 pagina's die covers drukt in vijf kleuren met vernis tegen 100.000 exemplaren per uur. 
Dit maakt van Roularta één van de meest geavanceerde drukkerijen van Europa.

Ook de premedia-afdeling wordt permanent gemoderniseerd. In 1977 zetten de eerste computers teksten om in fotografisch zetwerk. De automatisering en later digitalisering wordt in een verschroeiend tempo doorgevoerd, zodat de afdeling premedia op de dag van vandaag is uitgegroeid tot één van de meest gesofisticeerde in gans Europa.

De Roularta-standaard voor de transmissie van elektronisch materiaal voor advertenties en redactiepagina's wordt via de Ghent PDF Workgroup overgenomen door de hele drukkerij- en reclamewereld in België, Nederland en meer en meer ook in Frankrijk.