Roularta Media Group International

Print

Roularta Media Group International

NEDERLAND 
In 1990 wordt in Nederland het maandblad Plus gelanceerd. Het is een initiatief van Senior Publications, een samenwerkingsverband van Roularta Media Group met de Franse uitgever Bayard Presse. Met Bayard is voordien in België het Plus-concept succesvol gelanceerd. Plus Nederland participeert in de Plus Beurs in Utrecht en in Media Plus, een gespecialiseerde reclameregie voor de seniorenmarkt. . In 2021 verwerft RMG de volle 100% van de Nederlandse activiteiten ( Senior Publications Nederland met Plus Magazine en G/Geschiedenis).

In 2017 neemt Roularta Media Group het Nederlandse maandblad Landleven over van Reed Business Information, onderdeel van RELX Group. Landleven is een multimediamerk dat zich richt tot de grote doelgroep van mensen die op het platteland wonen en leven. Het bereikt deze gemeenschap met het maandelijkse magazine Landleven, een dagelijkse newsletter, social media, de website en twee grote evenementen per jaar. Het management wordt gevoerd door Senior Publications Nederland BV (SPN), onderdeel van RMG.

In 2021 neemt Roularta “New Skool Media” over en wordt meteen de op één na grootste magazine-uitgever in Nederland.

Het bekendste magazinemerk uit het portfolio van NSM is het weekblad EW (voordien Elsevier Weekblad, opgericht in 1945), de Nederlandse tegenhanger van het Belgische "newsmagazine" Knack van Roularta. EW is een opiniemagazine voor hoogopgeleide lezers, ondernemers en beslissingsnemers.

Daarnaast is er het weekblad Beleggersbelangen met zijn mobile first platform voor actieve investeerders en als dusdanig marktleider.

Verder geeft NSM een hele waaier aan special-intrest-magazines uit, telkens met een sterke multimediale lezerscommunity :

Delicious draait om koken en eten (met line extensions zoals een webshop, kookboeken, kookacademies enz.);

Seasons, het country magazine voor de lezers die authentiek landelijk leven;

Colombus Travel, voor de globetrotters;

Roots, het magazinemerk voor de natuurliefhebbers;

Zin, een lifestylemagazine voor vijftigplussers;

Knipmode, een naaimagazine, et Knip Kids (kindermode) en naaipatronen.nl (webshop voor naaipatronen);

Vorsten, voor de royalty fans;

KIJK, voor wie in wetenschap en technologie geïnteresseerd is;

Fiets, Fietsactief en Procycling, magazinemerken voor respectievelijk de sportieve amateurfietsers, de recreatieve fietsers en de professionele fietsers;

Moto 73, MotorNL en Promotor (50% NSM) voor de motorliefhebbers;

Formule 1, het magazinemerk voor de formule1-fans;

Truckstar, het unieke magazinemerk voor truckers.

DUITSLAND 

In 2001 brengt Roularta, opnieuw samen met zijn Franse partner Bayard, een maandblad voor de senioren “Lenz” op de markt. De naam is na enige tijd veranderd in Plus Magazine. In 2008 werden de maandbladen Frau im Leben en G/Geschichte overgenomen. In 2021 verwerft Roularta de volle 100% van de Duitse activiteiten.