Over Roularta

Print

Xavier Bouckaert • Gedelegeerd Bestuurder

Onze onderneming

Roularta Media Group (RMG opgericht in 1954) is een Belgische beursgenoteerde multi-media-groep met ruim 1.300 medewerkers en een totale gecombineerde omzet van 300 miljoen euro.

 • In 20 jaar tijd groeide De Zondag uit tot de grootste gratis krant van het land, uniek in zijn soort. Daarnaast behoren ook de lokale gratis bladen Tam-Tam Knokke-Heist, Bruzz en het Zeeuwsch Advertentieblad tot de RMG-familie.
 • De eerste uitgave van Roularta was De Roeselaarse Weekbode, intussen uitgegroeid tot KW De Krant van West-Vlaanderen.
 • Roularta creëerde de zes Belgische nieuwsmagazines (Knack - Le Vif/L’Express, Trends N/F en Sport/Voetbal en Sport/Footmagazine). 
 • Door de overname van de Sanoma-titels in België werd Roularta ook de grootste uitgever van vrouwenbladen met Libelle/Femmes d’Aujourd’hui, Flair N/F en Feeling/Gaël, Libelle Lekker/ Libelle Délices en Libelle/Nest N/F, La Maison Victor N/F.
 • Roularta is de uitgever van het maandblad voor de senioren Plus Magazine in België, Nederland en Duitsland.
 • Roularta participeert voor 50% in de dagbladen De Tijd en L'Echo (via Mediafin).
 • Roularta exploiteert de business-tv-zender Kanaal Z (N) / Canal Z (F).
 • Via overnames werd Roularta marktleider op het vlak van de medische uitgaven, de IT-publicaties en de vakbladen voor de Grafische nijverheid.
 • De Roularta-websites dekken alle domeinen op het vlak van relevante quality informatie en bereiken 3,7 miljoen “real users” per maand.
 • Roularta Digital is het complete pakket voor marketing via het internet voor de lokale adverteerder. 
 • Roularta Printing is de grootste drukkerij van het land.
 • Roularta zorgt met Trends Business Information voor alle financiële en marketing data van alle Belgische bedrijven.

 • Roularta organiseert events in de business- en lifestylesfeer en ontwikkelt alle mogelijke line extensions rond zijn sterke merken : boeken en magazine-specials, reizen en design.

DE BELGISCHE NIEUWSMAGAZINES  

Roularta is de uitgever van de 6 Belgische "newsmagazines": drie types nieuwsmagazines in de Nederlandse en in de Franse taal:
 • Knack en Le Vif/L'Express, de algemene nieuwsmagazines die gecombineerd worden met de lifestylemagazines Weekend Knack en Weekend Le Vif/L'Express en met de entertainmentmagazines Focus Knack en Focus Vif
 • Trends en Trends-Tendances, de businessnieuwsmagazines. 
 • Sport/Voetbalmagazine en Sport/Foot Magazine, de sportnieuwsmagazines

DE LIFESTYLE MAGAZINES

Roularta is uitgever van de weekbladen Libelle/Femmes d’Aujourd’hui en Flair (N/F) voor de uitgesproken vrouwelijke doelgroep.
Daarnaast publiceert Roularta de maandbladen Feeling/Gaël, Libelle Lekker en Libelle Nest (N/F) en Trends Style (N/F), het lifestylemagazine voor de moderne man. 
Verder 6X per jaar het gezondheidsmagazine Bodytalk (N/F).
Het magazine met de modepatronen La Maison Victor verschijnt in het N/F/E/D.

TV-MAGAZINES

Télépro is het wekelijks tv-magazine voor franstalig België. Télépro werd aanvankelijk overgenomen in JV met de Franse groep Bayard maar werd in 2021 100% Roularta.

DE MAGAZINES VOOR 50-PLUSSERS  

Roularta lanceerde samen met de Franse uitgever Bayard Presse (50/50) het magazine voor de seniorenmarkt Plus Magazine in België (1988), Nederland (1990) en Duitsland (2001). In 2020 worden Plus Magazine België en in 2021 Plus Magazine Nederland en Duitsland (met Frau im Leben en G/Geschichte) voor 100% Roularta-uitgaven.

NEW SKOOL MEDIA

In 2022 neemt Roularta Media Group (RMG) 100% van New Skool Media BV (NSM) over en wordt zo eigenaar van 20 magazinemerken in Nederland. De bekendste magazinemerken uit het portfolio van NSM zijn het wekelijkse EW (voordien Elsevier, opgericht in 1945), een opiniemagazine voor hoogopgeleide lezers, ondernemers en beslissingsnemers, en Beleggersbelangen, weekblad en mobile-first-platform voor actieve investeerders en als dusdanig marktleider.

PROFESSIONAL MAGAZINES

Roularta Media Group brengt onder de noemer van Roularta B2B Media een waaier van kwalitatieve magazines uit, gericht naar de professionele lezersmarkt. Alle titels worden uitgegeven in het Nederlands en het Frans.

Elk van de publicaties (print, e-newsletter en websites) beantwoordt aan de specifieke noden binnen de verschillende vakgebieden (medisch, fiscaal, financieel, juridisch, ICT, industriëel, management, grafisch en HR). Een equipe van nieuwsgedreven journalisten en experten informeren over de allernieuwste tendensen op nationaal en internationaal vlak, analyseren in de diepte en geven duiding over hun vakgebied. 

De belangrijkste titels zijn Fiscoloog, Balans, SterckData News, de Artsenkrant, Grafisch Nieuws enz.

Via de organisatie van interactieve Ronde Tafels, seminaries en events brengt Roularta op regelmatige wijze "key people" uit de specifieke vakgebieden bij elkaar. 

Roularta biedt met deze 360°- aanpak dé communicatie op maat van éénieder.  

MAGAZINES IN NEDERLAND EN DUITSLAND

In Duitsland worden de seniorenmagazines Plus Magazine en Frau im Leben en het maandblad G/Geschichte uitgegeven.

In Nederland wordt naast Plus Magazine ook het countrymagazine Landleven uitgegeven.

ROULARTA HEALTH CARE

Roularta HealthCare is marktleider in het segment medische pers. Naast Artsenkrant/Le journal du Médecin, geven we ook de Apotheker/le Pharmacien, Belgian Oncology News en HealthCare Magazine uit. Elke titel is gespecialiseerd in een bepaald deeldomein en houdt huisartsen, specialisten, apothekers en leidinggevenden uit de (gezondheids)zorg op de hoogte van het laatste nieuws in hun vakgebied. Uiteraard horen bij elke titel nieuwsbrieven en websites.
Alle publicaties worden uitgegeven in het Nederlands en het Frans.

DE PROVINCIEKRANTEN 

KW De Krant van West-Vlaanderen is de wekelijkse krant voor de provincie West-Vlaanderen. Hij bestaat uit drie delen: De provinciekrant, per regio een lokale krant met de traditionele titels zoals KW De Weekbode, KW Het Wekelijks Nieuws, KW De Zeewacht, KW Het Brugs Handelsblad en een lifestyle- en entertainmentmagazine KW Weekend.

KW De Krant van West-Vlaanderen is overal te koop maar wordt vooral via postabonnement verspreid.

DE FINANCIEEL- ECONOMISCHE KRANTEN

Roularta participeert voor 50% in Mediafin met de brede zakenkranten  De Tijd en L’Echo die focussen op alles wat reilt en zeilt in het zakenleven, de financiële markten en het beleid. De kranten en websites van De Tijd en L’Echo richten zich tot ondernemers, managers, beleggers, beslissingnemers,… kortom: mensen die initiatief nemen. Voor hen zijn De Tijd en L’Echo een onmisbaar werkinstrument, op papier én digitaal. De multimediale redactie van De Tijd en L’Echo zorgt ervoor dat alle nieuws ook beschikbaar is op smartphone, tablet, website en zelfs web-tv.

ROULARTA LOCAL MEDIA

Roularta startte in 1954 met het uitgeven van huis-aan-huis verspreide weekbladen en geeft vandaag een 20-tal huis-aan-huisbladen uit met streekgebonden titels zoals De Streekkrant, TamTam, Het Gouden Blad, De Wegwijzer, Wetthra enz. De eerste edities werden 60 jaar geleden gelanceerd. De Zondag bestaat sinds 2001 en is de krant met de grootste oplage en het grootste aantal lezers van Vlaanderen. Een complete krant met spraakmakende interviews, het actuele nieuws exclusief op zondagmorgen tot en met de sportverslaggeving en verder de complete gids voor alles wat er op zondag te beleven valt. De originele distributie-formule via de bakkers en de warenhuizen open op zondag maakt het mogelijk om zo'n 1,5 miljoen lezers te bereiken.

Daarnaast is Roularta Media Group uitgever van het grootste gratis magazine van het land:  het magazine Steps. Elk nummer van Steps heeft een speciaal thema zoals “De Communiekrant”, “Loving You” enz.

Roularta Local Media maakt het mogelijk gegeolocaliseerde digitale campagnes te voeren : digitale reclame wordt geplaatst op de Roularta-websites (de nieuwssites, de zoekertjessites, de servicesites, de sites van Trends Business Information enz.) en verschijnt in het gebied dat interessant is voor de lokale adverteerder.

TELEVISIE

Kanaal Z/Canal Z (100% Roularta) is de Belgische nieuws-en businesszender die 1.300.000 kijkers op weekbasis bereikt. 

ROULARTA PRINTING

Roularta Printing is Belgiës grootste offsetdrukkerij waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden voor België en voor het buitenland. 

DIGITAAL

Alle abonnees van Knack en Trends, Le Vif/L'Express en Trends Tendances krijgen digitale toegang tot de 6 Belgische nieuwsmagazines. Dat betekent dat zij via de website of via een app de digitale versie kunnen lezen van Knack, Le Vif/L'Express, Trends (N/F) en Sportmagazine (N/F) op mobile, tablet of pc. Daarbovenop hebben alle abonnees toegang tot de nieuwssites (knack.be, levif.be, trends.be enz) inbegrepen de + plus-zone die gereserveerd is voor de abonnees. Zij hebben ook toegang tot de elektronische archieven met alle artikels tot 20 jaar terug.
Een internetredactie die samen met de redacties van de 6 nieuwsmagazines de grootste Belgische newsroom vorm geeft, staat in voor 24/24 uur en 7/7 dagen relevante en diepgaande achtergrondinformatie en volgt de actualiteit op de voet.

Daarnaast ontwikkelt Roularta samen met Rossel autovlan.be en gocar.be en samen met Rossel en Belfius immovlan.be.

Roularta Recruitment Solutions heeft een multimediaal aanbod met de rubriek Regiotalent in De Streekkrant/De Weekkrant en De Zondag, met regiotalent.be online, met doelgerichte digitale ads via knack.be, trends.be en libelle.be en met tal van recruitment-salons.

She Deals is het internetplatform met speciale aanbiedingen voor een uitgesproken vrouwelijke doelgroep.