Over Roularta

Print

Xavier Bouckaert • Gedelegeerd Bestuurder

Ons Mediabedrijf

Roularta Media Group (RMG), opgericht in 1954, is een beursgenoteerde multimediagroep met ruim 1.500 medewerkers en een totale geconsolideerde omzet van ruim 343 miljoen euro. In België is RMG marktleider op het vlak van magazinemerken in het Nederlands en in het Frans. In Nederland is RMG de op één na grootste uitgever van magazines.

DE BELGISCHE NIEUWSMAGAZINEMERKEN:

Roularta Media Group is de uitgever van de 7 Belgische nieuwsmagazines:

  • De weekbladen Knack en Le Vif/L'Express, de algemene nieuwsmagazines die gecombineerd worden met de lifestylemagazines Weekend Knack en Weekend Le Vif/L'Express en met de entertainmentmagazines Focus Knack en Focus Vif.
  • De weekbladen Trends en Trends-Tendances, de businessnieuwsmagazines, die maandelijkse gecombineerd worden met Trends Style, het luxueus lifestylemagazine Trends Style voor de moderne man.
  • Het wekelijks entertainment-en nieuwsmagazine Télépro voor Franstalig België

 

DE MAGAZINEMERKEN VOOR VROUWEN

Roularta Media Group is uitgever van de weekbladen Libelle/Femmes d’Aujourd’hui en Flair (N/F).
Daarnaast publiceert RMG de maandbladen Feeling/Gaël, Libelle Lekker en Libelle Nest (N/F).

Die magazinemerken zijn bestemd voor de vrouwelijke doelgroepen.

PROFESSIONAL MAGAZINEMERKEN EN NEWSLETTERS

Roularta Media Group is uitgever van een reeks titels (N/F) voor verschillende vakgebieden (fiscaal, financieel, juridisch, ICT, management, grafisch). De belangrijkste titels zijn Fiscoloog/Fiscologue, Balans/Bilan, Data News, Grafisch Nieuws/Nouvelles Graphiques, enz.

ROULARTA HEALTH CARE

Roularta HealthCare is marktleider in het segment medische media. Met De Artsenkrant/Le journal du MédecinDe Apotheker/Le Pharmacien, Belgian Oncology News en HealthCare Magazine, enz.

DE FINANCIEEL- ECONOMISCHE KRANTEN

Roularta participeert voor 50% in Mediafin, uitgever van de business-dagbladen De Tijd en L’Echo, het weekblad De Belegger/L’Investisseur en het lifestylemagazine Sabato. De multimediale redactie zorgt ervoor dat alle nieuws beschikbaar is op smartphone, tablet, website, podcasts en web-tv.

FINANCIEEL-ECONOMISCHE DATA

Het data-bedrijf Trends Business Information levert alle financiële en marketing-data van alle Belgische bedrijven.

TELEVISIE

Kanaal Z/Canal Z (100% Roularta) is de Belgische nieuws-en businesszender die 1.300.000 kijkers op weekbasis bereikt.

LOCAL MEDIA

KW De Krant van West-Vlaanderen is de wekelijkse krant voor de provincie West-Vlaanderen. Hij bestaat uit drie delen: De provinciekrant, de lokale krant met voor elke regio de traditionele titels zoals KW De Weekbode, KW Het Wekelijks Nieuws, KW De Zeewacht, KW Het Brugs Handelsblad en met een lifestyle- en entertainmentmagazine KW Weekend.

RMG is de uitgever van de grootste Vlaamse krant, namelijk de gratis zondagskrant De Zondag, en van het lifestylemagazine DZ Magazine, verspreid in alle steden en gemeenten van Nederlandstalig België. 

RMG maakt het mogelijk gegeolocaliseerde digitale campagnes te voeren : digitale reclame wordt geplaatst op alle Roularta-websites (de nieuwssites, de zoekertjessites,…) en verschijnt in het gebied dat interessant is voor de lokale adverteerder. Met het beeldschermennetwerk Mijn Stad TV maakt Roularta het mogelijk out-of-home reclame te brengen via digital signage in lokale handelszaken. Het Sterck platform organiseert tal van lokale netwerkevents, geeft provinciale magazines uit en biedt digitale advertentie-oplossingen voor de lokale ondernemers. Roularta Digital is een agentschap dat lokale ondernemers helpt met de promotie en vindbaarheid van hun business op digitale platformen.

DIGITAAL

Alle mediamerken van Roularta Media Group zijn multimediaal en bereiken talrijke lezers via diverse digitale kanalen: de kiosk Mijn Magazines - een app die 30 mediamerken groepeert en de websites van alle mediamerken - ,de social media kanalen, video’s, podcasts,…

Alle abonnees van Knack en Trends, Le Vif/L'Express en Trends Tendances krijgen automatisch toegang tot de digitale kiosk MijnMagazines. Dat betekent dat zij via de website of via de app “MijnMagazines” de digitale versie kunnen lezen van een 30 magazines, op mobile, tablet of pc. En zij hebben ook toegang tot alle websites van de groep MijnMagazines, inbegrepen de + plus-zone die gereserveerd is voor de abonnees. Zij hebben ook toegang tot de elektronische archieven met alle artikels tot 20 jaar terug. De redacties van de Roularta-magazines staan in voor 24/24 uur en 7/7 dagen relevante en diepgaande achtergrondinformatie en volgen de actualiteit op de voet.

Daarnaast biedt RMG autozoekertjes via gocar.be,  immozoekertjes via immovlan.be en jobzoekertjes via regiotalent.be.

She Deals is het internetplatform met speciale aanbiedingen voor een uitgesproken vrouwelijke doelgroep.

IN NEDERLAND IS RMG DE OP EEN NA GROOTSTE UITGEVER VAN MAGAZINES

RMG is uitgever van het weekblad EW (voordien Elsevier, opgericht in 1945), als nieuwsmagazine de tegenhanger van Knack in België, het opiniemagazine voor hoogopgeleide lezers, ondernemers en beslissingsnemers. Beleggersbelangen is een weekblad en mobile-first-platform voor actieve investeerders en als dusdanig marktleider.

En verder publiceert RMG een 20-tal lifestyle en special interest maandbladen zoals de 50+ magazinemerken Plus en Zin, Landleven, Seasons, Delicious, Columbus Travel, Kijk, Knipmode, Fiets, Formule 1, Vorsten, enz.

Alle mediamerken van Roularta Media Nederland zijn multimediaal en bereiken talrijke lezers via diverse digitale kanalen.

NICHESPELER IN DUITSLAND

Roularta Media Group geeft een aantal nichebladen uit in Duitsland: het 50+ maandblad Plus, het vrouwenblad Frau Im Leben en het geschiedenisblad G-Geschichte.  

ROULARTA PRINTING

Roularta Printing is de grootste offsetdrukkerij in de Benelux waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden voor België en voor het buitenland.