Over Roularta

Print

Xavier Bouckaert • Gedelegeerd Bestuurder

Onze onderneming

Roularta Media Group (RMG opgericht in 1954) is een beursgenoteerde multimediagroep met ruim 1.300 medewerkers en een totale gecombineerde omzet van ruim 300 miljoen euro. In België is RMG marktleider op het vlak van magazines in het Nederlands en in het Frans:

DE BELGISCHE NIEUWSMAGAZINES

Roularta is de uitgever van de 6 Belgische "newsmagazines":
  • De weekbladen Knack en Le Vif/L'Express, de algemene nieuwsmagazines die gecombineerd worden met de lifestylemagazines Weekend Knack en Weekend Le Vif/L'Express en met de entertainmentmagazines Focus Knack en Focus Vif.
  • De weekbladen Trends en Trends-Tendances, de businessnieuwsmagazines.
  • De maandbladen Sport/Voetbalmagazine en Sport/Foot Magazine, de sportnieuwsmagazines

DE LIFESTYLE MAGAZINES

Roularta is uitgever van de weekbladen Libelle/Femmes d’Aujourd’hui en Flair (N/F) voor de uitgesproken vrouwelijke doelgroep.
Daarnaast publiceert Roularta de maandbladen Feeling/Gaël, Libelle Lekker en Libelle Nest (N/F) en Trends Style (N/F), het lifestylemagazine voor de moderne man.

TV-MAGAZINES

Télépro is het wekelijks tv-magazine voor franstalig België.

PROFESSIONAL MAGAZINES

Roularta is uitgever van een reeks titels (in print, met e-newsletters en websites) voor verschillende vakgebieden (fiscaal, financieel, juridisch, ICT, industriëel, management, grafisch en HR). De belangrijkste titels zijn Fiscoloog, Balans, Sterck, Data News, Grafisch Nieuws, enz.

ROULARTA HEALTH CARE

Roularta HealthCare is marktleider in het segment medische pers. Met De Artsenkrant/Le journal du Médecin, De Apotheker/Le Pharmacien, Belgian Oncology News en HealthCare Magazine, enz.

DE PROVINCIEKRANTEN

KW De Krant van West-Vlaanderen is de wekelijkse krant voor de provincie West-Vlaanderen. Hij bestaat uit drie delen: De provinciekrant, de lokale krant met voor elke regio de traditionele titels zoals KW De Weekbode, KW Het Wekelijks Nieuws, KW De Zeewacht, KW Het Brugs Handelsblad en met een lifestyle- en entertainmentmagazine KW Weekend.KW De Krant van West-Vlaanderen is overal te koop maar wordt vooral via postabonnement verspreid.

DE FINANCIEEL- ECONOMISCHE KRANTEN

Roularta participeert voor 50% in Mediafin uitgever van de business-dagbladen De Tijd en L’Echo en het weekblad De Belegger/L’Investissuer. De multimediale redactie zorgt ervoor dat alle nieuws beschikbaar is op smartphone, tablet, website en zelfs web-tv.

FINANCIEEL-ECONOMISCHE DATA

Het data-bedrijf Trends Business Information levert alle financiële en marketing-data van alle Belgische bedrijven.

TELEVISIE

Kanaal Z/Canal Z (100% Roularta) is de Belgische nieuws-en businesszender die 1.300.000 kijkers op weekbasis bereikt.

ROULARTA LOCAL MEDIA

Roularta is de uitgever van de nationale zondagskrant De Zondag en van het lifestylemagazine De Zondag Magazine, verspreid in alle steden en gemeenten van Nederlandstalig België. Roularta Local Media maakt het mogelijk gegeolocaliseerde digitale campagnes te voeren : digitale reclame wordt geplaatst op de Roularta-websites (de nieuwssites, de zoekertjessites, de servicesites, de sites van Trends Business Information enz.) en verschijnt in het gebied dat interessant is voor de lokale adverteerder. Met het netwerk “Mijn Stad” maakt Roularta het mogelijk reclame te brengen via tv-screens in de winkelpunten.

DIGITAAL

Alle abonnees van Knack en Trends, Le Vif/L'Express en Trends Tendances krijgen toegang tot de digitale kiosk MijnMagazines. Dat betekent dat zij via de website of via de app “MijnMagazines” de digitale versie kunnen lezen van een 30 magazines, op mobile, tablet of pc. En zij hebben ook toegang tot alle websites van de groep MijnMagazines, inbegrepen de + plus-zone die gereserveerd is voor de abonnees. Zij hebben ook toegang tot de elektronische archieven met alle artikels tot 20 jaar terug. De redacties van de Roularta-magazines staan in voor 24/24 uur en 7/7 dagen relevante en diepgaande achtergrondinformatie en volgen de actualiteit op de voet.

Daarnaast ontwikkelt Roularta samen met Rossel autovlan.be en gocar.be en samen met Rossel en Belfius immovlan.be.

Roularta Recruitment Solutions heeft een multimediaal aanbod met de rubriek Regiotalent in De Streekkrant/De Weekkrant en De Zondag, met regiotalent.be online, met doelgerichte digitale ads via knack.be, trends.be en libelle.be en met tal van recruitment-salons.

She Deals is het internetplatform met speciale aanbiedingen voor een uitgesproken vrouwelijke doelgroep.

IN NEDERLAND IS RMG DE OP EEN NA GROOTSTE UITGEVER VAN MAGAZINES

Roularta is uitgever van het weekblad EW (voordien Elsevier, opgericht in 1945), als nieuwsmagazine de tegenhanger van Knack in België, het opiniemagazine voor hoogopgeleide lezers, ondernemers en beslissingsnemers. Beleggersbelangen is een weekblad en mobile-first-platform voor actieve investeerders en als dusdanig marktleider.

En verder publiceert RMG een 20 lifestyle en special interest maandbladen zoals Landleven, Seasons, Delicious, Columbus Travel, Zin, Kijk, Knipmode, Fiets, Formule 1, Vorsten, enz.

DE MAGAZINES VOOR 50-PLUSSERS

Roularta is marktleider op het vlak van 50+ magazines in België, Nederland en Duitsland met Plus Magazine, Frau im Leben, enz.

ROULARTA PRINTING

Roularta Printing is Belgiës grootste offsetdrukkerij waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden voor België en voor het buitenland.