The New York Times gaat in zee met Roularta Printing

20 februari 2024

Foto: v.l.n.r.: Vincent Fougere (NYT), Helen Konstantopoulos (NYT), Diane Wright (NYT), Xavier Bouckaert (RMG), Bart Declercq (RMG) en Steven Renders (RMG).

The New York Times (NYT), een van ’s werelds meest gekende en prestigieuze kranten, kiest Roularta Printing voor het drukken van zijn maandelijkse lifestylebijlage T Magazine – International Edition. De in Roeselare gevestigde drukkerij van Roularta Media Group is de grootste offsetdrukkerij van België.

Het gaat Roularta Printing voor de wind: enkele maanden nadat de drukkerij als strategische drukpartner werd gekozen door de Britse uitgeverij The Financial Times (zie persbericht 23/10/2023), kiest ook het Amerikaanse The New York Times voor Roularta Printing.

Roularta Printing neemt het drukken van T Magazine voor zijn rekening. Deze maandelijkse lifestylebijlage wordt samen met The New York Times International Edition verspreid onder abonnees, kiosken en verkooppunten in alle markten buiten Noord-Amerika (het Verenigd Koninkrijk, Europa, Midden-Oosten en Azië). De eerste exemplaren rolden begin februari 2024 van de persen.

De keuze van The New York Times voor Roularta Printing is te danken aan diens solide reputatie, diens centrale ligging in West-Europa en diens continue investeringen in innovatie en duurzaamheid. Zo investeerde de drukkerij in 2023 zo’n 4,5 miljoen euro in energie-efficiënte droogovens, wat de CO2-uitstoot met 14% reduceerde.

Helen Konstantopoulos, VP Int. Circulation & Development (NYT):
"We kozen voor Roularta Printing voor het drukken van T Magazine omwille van hun hoge kwaliteit en aanzienlijke expertise. Hun locatie in het hart van Europa is ook uiterst efficiënt met het oog op distributie. We kijken uit naar een succesvolle commerciële relatie."

Steven Renders, Directeur Roularta Printing:
“We zijn vereerd dat NYT Roularta Printing gekozen heeft als partner voor het drukken van T Magazine. Voor ons is dit een belangrijke mijlpaal: nooit eerder mochten we zo’n significante oplage voor de Britse markt drukken.”

Download cover TMgazine in hoge resolutie

Over Roularta Printing

Roularta Printing is de grootste offsetdrukkerij in België en maakt deel uit van Roularta Media Group. Gevestigd in Roeselare en uitgerust met hypermoderne en duurzame technieken, staat Roularta Printing garant voor uitmuntende drukkwaliteit van kranten, magazines en catalogi voor de Belgische en internationale markt.

Over Roularta Media Group

Roularta Media Group (RMG) is een beursgenoteerde multimediagroep met meer dan 1.300 medewerkers en een totale omzet van 343 miljoen euro. In België is RMG marktleider op het vlak van magazines in het Nederlands en in het Frans. In Nederland heeft RMG de op één na grootste portfolio van magazinemerken. In Duitsland is RMG marktleider in media voor het publiek van vijftigplussers. RMG heeft een hypermoderne offsetdrukkerij, Roularta Printing, die alle grote mediabedrijven bedient in de Benelux en de omringende landen. RMG bezit krachtige digitale tools, zoals de app ‘Mijn Magazines’, met een digitale kiosk, een 24/24 website met input van alle redacties en abonnementen toegankelijk voor de hele familie. Met het duurzaamheidsprogramma Roularta Cares is RMG een trendsetter op het vlak van duurzaamheid in de mediasector.

 

Steven Renders
Directeur Roularta Printing
steven.renders@roularta.be
+32 (0)51 26 60 80