Opmaak Magazines & Kranten

Print

De kwaliteit van drukwerk staat of valt met de kwaliteit van de druktechnische voorbereiding, en de teams van de afdeling Opmaak Magazines & Kranten beheersen deze voorbereiding tot in de perfectie, in al zijn onderdelen en tot in de kleinste details. De handling van de redactionele pagina’s bestaat uit de integratie van de definitieve hoge resolutie beelden, de samenstelling van deels redactionele, deels publicitaire pagina’s, en de XML-verwerking.

Een high-end digitale planning begeleidt al deze activiteiten. Alle al gerealiseerde pagina’s worden automatisch aan deze planning gelinkt. Met deze digitale planning kunnen alle bevoegden het magazine anticipatief visualiseren, en wordt ook de aanlevering van de pagina’s opgevolgd.

In de opmaakprocedures schakelt Roularta Premedia hoogtechnologische technologieën in. Ad-Place-It berekent automatisch het aantal pagina’s van een uitgave, genereert een indeling van de publicatie en koppelt dat elektronisch koppelt aan CCI NewsGate, het pagina-opmaaksysteem dat de commerciële content centraliseert en positioneert, en de redactionele input verwerkt.

Roularta Premedia controleert en optimaliseert – desgewenst in overleg met de klant – ook de kwaliteit en de productionele bruikbaarheid van iedere advertentie. De Preflightcel dient als het centrale aanspreekpunt voor externe klanten. Het team controleert digitaal aangeleverde advertenties met het oog op drukproductie. Andersom kunnen printklanten bij de Preflightcel terecht met hun vragen over de onlineopmaak van advertentie. Voor iedere advertentie wordt er een 100% werkelijkheidsgetrouwe kleurproef als kleurreferentie aan de drukkerij geleverd.