Z-Smart Buildings toont de voordelen van intelligentere gebouwen

22 februari 2017

Digitale technologie opent tal van nieuwe mogelijkheden voor het beheer en onderhoud van gebouwen. In steeds meer kantoren, winkels, fabrieken en residentiële woningen wordt nieuwe technologie geïntegreerd om het energieverbruik te reduceren, het comfort van de gebruikers te verhogen of het gebouwenbeheer te optimaliseren. In een nieuwe reeks Z-Smart Buildings toont Kanaal Z tien intelligente projecten waarin technologie het verschil maakt.

Een gebouw beheren brengt kosten met zich mee: onderhoud, energieverbruik, facilitaire kosten, beveiliging, enzovoort... Nieuwe technologieën, sensoren en het Internet of Things kunnen helpen om de efficiëntie te verhogen en de werkprocessen te optimaliseren. Tegelijk levert die digitale technologie ook relevante informatie op voor eigenaars en gebruikers. En ze kan tegelijk bijdragen aan een beter comfort voor mensen die in zo’n slim gebouw werken of wonen. 

Vanaf donderdag 23 februari focust Kanaal Z in een nieuwe reeks Z-Smart Buildings op hoe deze nieuwe technologieën en technieken gebouwen slimmer maken: intelligente thermostaten, verlichting en beveiliging bijvoorbeeld leiden tot energiezuinigere gebouwen, een hoger comfort voor de gebruikers en een gemakkelijker facilitair beheer met toepassingen die vaak ook vanop afstand en mobile aan te sturen zijn. 

De reeks Z-Smart Buildings wordt gerealiseerd in samenwerking met fifthplay.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld.  Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 542.000 kijkers en op weekbasis 2.195.000 kijkers (bron CIM/RTVM/Arianna), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be