Z-Return on Development: de impact van Belgische investeringen in ontwikkelende economieën

08 mei 2018

Heel wat Belgische bedrijven en investeerders ondernemen duurzaam in zowel binnen- als buitenland. Dit kadert perfect binnen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, waarin economische ontwikkeling fundamenteel is. In de nieuwe reeks Z-Return on Development toont
Kanaal Z wat de impact is van Belgische investeringen in ontwikkelende economieën en welke meerwaarde ze opleveren, zowel voor die lokale gemeenschappen als voor de investeerders.

De focus van het ontwikkelingsbeleid ligt vandaag op het stimuleren en ondersteunen van economische activiteiten in ontwikkelingslanden. Deze landen, zoals Cambodja, Ivoorkust, Kenia en Vietnam zijn ‘frontier markten’; mede dankzij de exponentiele technologische ontwikkelingen staan zij aan de vooravond van een economische lente.

Z-Return on Development gaat dieper in op de uitdagingen en opportuniteiten van deze markten en praat met Belgische investeerders over hun ervaringen in ontwikkelingslanden. Experts geven toelichting over hoe socio-economische groei, structurele impact en rendement hand in hand kunnen gaan.

Z-Return on Development, vanaf 10 mei elke donderdagavond op Kanaal Z en Canal Z.

Deze reeks loopt in samenwerking met BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden.

 

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).
 

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

 

Tel +32 2 467 57 17  
E-mail alex.coene@roularta.be