Z-Mobility: Gedaan met samen stilstaan!

14 juni 2018

Onze maatschappij beweegt zich in volle vaart, maar samen stilstaan in de file van en naar het werk wordt dagelijkse kost. Dat weet ook de bedrijfswereld. Het klassieke mobiliteitsmodel staat steeds meer onder druk.

De oplossing? Er wordt gezocht naar eco-alternatieven zoals openbaar vervoer en de fiets, waarbij ook de auto ecologischer wordt.  Dit alles vatten we onder één noemer, namelijk e-Mobility of ecodriving.

De bedrijven zijn zich bewust van hun ecologische en maatschappelijke rol en zetten in op projecten rond ‘modal shifts’; firmawagens worden stilaan vervangen door o.a. openbare vervoersmiddelen, fietsbussen, bedrijfsfietsen,….

Maar hoe goed zijn de vervoersmiddelen op elkaar afgestemd en hoe worden de verschillende mobiliteitsvormen gekoppeld aan de dynamische maatschappij?

Aardgas en waterstof doen hun intrede als alternatief en elektrische en zelfrijdende wagens vormen het toekomstbeeld, maar wat met de verwerking nadien?

Werknemers kiezen voor bedrijven die makkelijk bereikbaar zijn én ecologische alternatieven fiscaal stimuleren. Bedrijven werken samen om een mobile office mogelijk te maken en krijgen daarbij de steun van grote spelers op vlak van ICT en telecommunicatie.

 

In samenwerking met KBC Autolease, De Lijn, Luminus, Waterstofnet, Fly VLM, Bebat, Seat en Vlaams Netwerk Autodelen brengt Kanaal Z vanaf 14 juni 2018 elke donderdag een reeks met innovaties, toepassingen en getuigenissen.

 

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).
 

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

 

Tel +32 2 467 57 69  
E-mail alex.coene@roularta.be