Z-Maatwerk stelt maatwerkbedrijven in de kijker

09 mei 2019

Maatwerkbedrijven vormen een belangrijke economische sector. Ze bieden tewerkstelling aan meer dan 25.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die dus niet of niet onmiddellijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen. De activering van doelgroepmedewerkers is niet alleen sociaal-maatschappelijk van belang, ze past ook perfect in het arbeidsmarktbeleid van de Vlaamse overheid.

Maatwerkbedrijven werken dus via sociaal ondernemerschap in een economische omgeving. Maar ze zijn ook bedrijven als alle andere: ook zij worden professioneel geleid, zijn performant en rendabel, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zetten actief in op innovatie. Bovenal zijn het belangrijke partners van onze reguliere bedrijven.

De nieuwe reeks Z-Maatwerk op Kanaal Z brengt 9 weken lang portretten van Vlaamse maatwerkbedrijven. We tonen hoe ze mensen met een beperking kansen geven, hoezeer ze investeren in opleiding en innovatie, wat hun rol is in de circulaire economie en wat hun meerwaarde is voor de reguliere bedrijven waar ze mee samenwerken.

Deze nieuwe reeks Z-Maatwerk, elke donderdagavond op KanaalZ, komt tot stand in samenwerking met Groep Maatwerk, koepelfederatie van maatwerkbedrijven in Vlaanderen, en HERW!N, het collectief van sociale circulaire ondernemers.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be.

  
Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).
 
 

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

 

Tel +32 2 467 57 67  
E-mail alex.coene@roularta.be