Z-Maatwerk stelt maatwerkbedrijven in de kijker

05 september 2017

Maatwerkbedrijven, zo heten de vroegere beschutte werkplaatsen nu. Ze bieden tewerkstelling aan meer dan 20.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die dus niet of niet onmiddellijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen.

Maatwerkbedrijven werken dus via sociaal ondernemerschap in een economische omgeving. Maar ze zijn ook bedrijven als alle andere: ook zij worden professioneel geleid, zijn performant en rendabel, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zetten actief in op innovatie. Bovenal zijn het belangrijke partners van onze reguliere bedrijven.

De nieuwe reeks Z-Maatwerk op Kanaal Z brengt 15 weken lang portretten van Vlaamse en Brusselse maatwerkbedrijven. We tonen hoe ze mensen met een beperking kansen geven, hoezeer ze investeren in opleiding en innovatie en wat hun meerwaarde is voor de reguliere bedrijven waar ze mee samenwerken.

Daarnaast geven 15 experts duiding bij de unieke positie van onze maatwerkbedrijven. Met meer dan 20.000 medewerkers is dit immers een belangrijke economische sector. De partnerships tussen maatwerkbedrijven en reguliere ondernemingen zijn een rolmodel voor andere Europese landen. En de activering van doelgroepmedewerkers is niet alleen sociaal-maatschappelijk van belang, ze past ook perfect in het arbeidsmarktbeleid van de Vlaamse overheid.

Deze nieuwe reeks Z-Maatwerk, vanaf 7 september elke donderdagavond op KanaalZ, komt tot stand in samenwerking met Groep Maatwerk, koepelfederatie van maatwerkbedrijven in Vlaanderen.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be.

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).

Contact Xavier Bouckaert
CEO

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be