Z-Innovation: Leuvense regio is verborgen parel vol innovatieve dynamiek

02 oktober 2017

De Leuvense regio vormt een uniek ecosysteem op het kruispunt van technologie, creativiteit en gezondheidszorg. Ze huisvest niet alleen de universiteit en het grootste ziekenhuis van het land maar ook tal van innovatieve bedrijven met een internationale reputatie, veelbelovende starters en een bloeiende creatieve sector.

“De aanwezigheid van al deze troeven maakt ons de ideale biotoop voor kruisbestuivingen tussen gezondheidszorg, technologie en creatievelingen”, vertelt Johan Merlevede, directeur van het samenwerkingsplatform Leuven MindGate dat de regio nationaal en internationaal op de kaart wil zetten als bedrijvige broedplaats voor ondernemers, investeerders en divers talent.

Tien weken lang brengt KanaalZ die dynamiek in beeld in een nieuwe reeks Z-Innovation. We portretteren tien bedrijven en instellingen die innovatieve voortrekkers zijn of mee vorm geven aan het ecosysteem. We geven ook het woord aan experts en ervaringsdeskundigen die het potentieel van de Leuvense regio schetsen.

Deze nieuwe reeks Z-Innovation, vanaf 4 oktober elke woensdagavond op KanaalZ, in samenwerking met Leuven MindGate en de Stad Leuven.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be.

 

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).

Contact Xavier Bouckaert
CEO

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be