Z-Innovation blikt vooruit op het tijdperk van de microchip

03 mei 2017

Een wereld zonder microchips is ondenkbaar. Smartphones, laptops, elektronische huishoudtoestellen… en zelfs geavanceerde apparaatjes om je fitheid te meten of medische diagnoses te stellen. Ze beheersen meer en meer ons leven.

We hebben de mond vol van slimme auto’s, slimme fabrieken, slimme logistiek, slimme energie, slimme steden. In een nieuwe tiendelige reeks toont Z-Innovation dat microchips zijn doorgedrongen tot elk aspect van ons leven.

De chips worden goedkoper en kleiner, en ze bevatten almaar meer data en worden steeds energiezuiniger. Op die manier ontstaan allerlei creatieve en slimme toepassingen die ons leven aangenamer, duurzamer, veiliger en gezonder maken. Denk aan hyperspectrale camera’s om groenten en fruit te inspecteren of nieuwe manieren om snel kanker op te sporen via labo’s in chipformaat.

Het zogenaamde ‘Internet of Things’ (IoT) zal tegen 2020 uit miljarden, geconnecteerde, ‘denkende’ objecten bestaan die bol staan van de sensoren.

Imec, ’s werelds meest toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, is een drijvende kracht achter de innovaties die nodig zijn om dat nieuwe microchiptijdperk waar te maken. En met hen een heel ecosysteem van partnerbedrijven.

Vanaf donderdag 4 mei bieden Kanaal Z en Canal Z je in een nieuwe tiendelige Z-Innovation reeks een unieke kijk op het begin van een nieuw tijdperk, dat van de opmars van de microchip.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be en www.canalz.be

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld.  Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks tot 540.000 kijkers en op weekbasis 2.150.000 kijkers (bron CIM/RTVM/Arianna), en zijn hiermee samen de grootste digitale themazenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be