Z-Industry : Ontdek de hidden champions van de Vlaamse textiel-, hout- en meubelsector

03 oktober 2017

Vlaanderen heeft een lange historiek van bedrijven die actief zijn in de textiel-, hout- en meubelsector. Hoewel de internationale concurrentie sterk is toegenomen, kent een groeiend aantal ondernemingen uit deze industrie internationaal succes.

Vanaf donderdag 5 oktober brengt KanaalZ een aantal inspirerende textiel-, hout- en meubelbedrijven voor het voetlicht. In een nieuwe reportagereeks Z-Industry worden bedrijven geportretteerd die dankzij hun focus op innovatie, hun klantgerichtheid, hun kwaliteitszorg en exportgedrevenheid bouwen aan duurzame groei.

Bovendien polst KanaalZ bij experts uit de sector, de opleidingscentra, kennisinstellingen, stakeholders en politici naar hun visie op de toekomstperspectieven voor nog meer doorgedreven innovatie en het verankeren van deze activiteiten in Vlaanderen.

Z-Industry schetst zo een beeld van de vooraanstaande rol die de Belgische textiel-, hout- en meubelbedrijven spelen, tot ver buiten de landsgrenzen. In deze reeks komen aspecten aan bod zoals nieuwe technologieën & productieprocessen, duurzaamheid, circulaire economie, nieuwe eco-systemen, slimme innovaties en de aanpak voor succesvolle internationalisering.

Deze nieuwe reeks Z-Industry, vanaf 5 oktober elke donderdagavond op KanaalZ, komt tot stand in samenwerking met Fedustria, de beroepsvereniging van de textiel-, hout- en meubelbedrijven.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be.

 

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).

Contact Xavier Bouckaert
CEO

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be