Z Funds wijst de financieel geëngageerde burger de weg

17 mei 2016

De rente heeft een historisch dieptepunt bereikt. Ook de klassieke spaarrekeningen bieden daardoor haast geen intrest meer. Door die lage rente gaan almaar meer spaarders op zoek naar een geschikt alternatief voor hun spaargeld. En die zoektocht blijkt zelden een eenvoudige taak. Vanaf woensdag 18 mei biedt de nieuwe Z-Funds reeks een klaar antwoord op al uw vragen.

Het gebrek aan ervaring en financiële kennis is een gevolg van de immense populariteit die het spaarboekje in ons land altijd heeft genoten. Dankzij een bescheiden, maar correcte rente, het fiscale voordeel en de grote liquiditeit van de spaarrekening zag menige spaarder niet de noodzaak in om een andere bestemming te zoeken voor zijn spaargeld. De centen bleven bijgevolg vaak continu op het spaarboekje geparkeerd.

De nieuwe, renteloze realiteit stelt de spaarder voor een paradox. Hij beseft dat hij op zoek moet naar rendement voor zijn spaargeld, maar weet niet hoe. Wie vroeger al eens een kasbon kocht of intekende op de staatsbon is er ook aan voor de moeite. Ook die producten bieden nu geen vergoeding die de inflatie kan compenseren. Spaarders worden er moedeloos van.

Kanaal Z wil de financieel geëngageerde kijker dan ook antwoorden bieden op de meest gestelde vragen. Presentatoren Pascal Paepen en Eric Winnen gidsen de kijker doorheen de verschillende fondsentypes, werpen hun blik op de groeimarkten en verschaffen heel wat tips en tricks.

Z-Funds komt tot stand in samenwerking met partners MeDirect Bank en NN Investment Partners.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 504.000 kijkers en op weekbasis 2.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.