Z-Energy: Energietransitie richting Duurzaam +

05 maart 2018

Verneem meer over alle vormen van hernieuwbare energie en verrijk u met tips om energie-efficiënter te werken.

De transitie naar een meer duurzaam energiesysteem is volop aan de gang. Ook KanaalZ besteedt hier ruim aandacht aan met een nieuwe reeks Z-Energy die van start gaat op dinsdag 6 maart. Naar goede gewoonte brengen we in dit programma gesprekken met experts en reportages over energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, nieuwe technologieën en de evoluties in het Belgische energiesysteem en op de energiemarkt.  

Duurzaamheid en rationeler omspringen met energie is een zorg voor alle actoren in het energiesysteem maar ook voor alle bedrijven. Bovendien moet er in het kader van regionale en Europese klimaatdoelstellingen energie-efficiënter worden gewerkt. Maar wie slim investeert, kan op diverse vlakken winnen: goedkopere energie, een lager verbruik en een kleinere ecologische voetafdruk.

In de nieuwe reeks Z-Energy wil KanaalZ kmo’s op het juiste spoor helpen met antwoorden op vragen als: Welke vormen van hernieuwbare energie zijn interessant voor bedrijven? Wat zijn de nieuwste maatregelen rond energie-efficiëntie? Welke voordelen bieden technologieën als WKK en warmtenetwerken? Tegelijk tonen we hoe energieproducenten, leveranciers en netbeheerders werk maken van de energietransitie.

Z-Energy brengt reportages, duiding en praktische tips, vanaf 6 maart elke dinsdagavond op Kanaal Z.
Deze reeks loopt in samenwerking met Cogen, Eandis & Infrax, Elia, ODE & Edora en Total.

Het programma kan ook online worden bekeken op www.kanaalz.be.

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).
 

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

 

Tel +32 2 467 57 17  
E-mail alex.coene@roularta.be