Z-Design reeks focust op economisch potentieel van ambacht

24 november 2016

Z-Design reeks focust op economisch potentieel van ambacht

Vlaanderen staat sterk als het aankomt op nieuw designtalent. Handwerk en ambacht zijn hot vandaag. Tegelijkertijd zorgen nieuwe machines en technologieën ervoor dat creatieve mogelijkheden en toepassingen ontstaan.

Objecten met een tastbare maker en een persoonlijk verhaal staan centraal in de nieuwe Z-Design reeks op Kanaal Z. Het is duidelijk: handwerk slaat aan, en het heeft ook economisch erg veel potentieel.

De Z-Design reeks, die er komt in samenwerking met Design Vlaanderen en Design museum Gent, brengt het persoonlijke verhaal van designers, makers en bedrijven die de meerwaarde en gevoelswaarde van dat gewaardeerde handwerk in zich hebben. In zes boeiende afleveringen vertellen ze over hun manier van werken, hun realisaties en drijfveren.

Benieuwd naar de chemie tussen ontwerpers en bedrijven? Bezoek dan zeker de Hands On Design tentoonstelling van 19 november tot en met 5 maart 2017 in Design museum Gent.

Z-Design, vanaf vrijdag 25 november elke vrijdagavond op Kanaal Z.

Het programma kan ook online worden bekeken op www.kanaalz.be.

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 488.000 kijkers en op weekbasis 2.100.000 kijkers (bron CIM TV/Transfer/Arianna), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Alex Coene
Netmanager Kanaal Z
Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be