Wim Opbrouck en Saghine Lampaert volgen Niels Destadsbader op

26 november 2020

Wim Opbrouck en Saghine Lampaert volgen Niels Destadsbader op

Er is een nieuwe West-Vlaamse Ambassadeur gekozen. Of beter, het zijn er twee: Wim Opbrouck en Saghine Lampaert. In een organisatie van De Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus-WTV  en het provinciebestuur haalden zij het van andere genomineerden Karl Vannieuwkerke, Katrien Verfaillie en Filip Kowlier. Beide winnaars reageren erg enthousiast: “Het is een eer om dit met twee te kunnen delen.”
 
Een bijzonder jaar verdient een bijzondere winnaar. Dat was de basisgedachte achter de beslissing van de vakjury – met daarin vertegenwoordigers van de vier partners – onder leiding van baron Michel D’Hooghe.  “Het idee om twee laureaten te huldigen, is heel spontaan gegroeid tijdens de jurybespreking,” aldus Michel D’Hooghe. “Een betere combinatie in dit jaar hadden we niet kunnen dromen.”
Ook Pascal Kerkhove, redactiedirecteur bij De Krant van West-Vlaanderen is erg tevreden. “Wim Opbrouck is de verpersoonlijking van het nieuwe en open West-Vlaanderen. Verpleegkundige Saghine Lampaert is dan weer het gezicht van de hele zorgsector en daar konden we dit jaar echt niet omheen.”
Gouverneur Carl Decaluwé sluit zich daarbij aan. “Wim Opbrouck ligt als West-Vlaming al lang in mijn bovenste schuif. En met de keuze voor Saghine zeggen we oprecht en welverdiend dankuwel aan de hele zorgsector.”
Als derde West-Vlaamse Ambassadeur ontvingen Wim Opbrouck en Saghine Lampaert een originele oorkonde die bij deze titel hoort. Eerder ging die eer naar Wim Lybaert (2018) en Niels Destadsbader (2019).
 

Contact Pascal Kerkhove
Redactiedirecteur
De Krant van West-Vlaanderen
E-mail Pascal.Kerkhove@kw.be