Wim Opbrouck hoofdredacteur van De Krant van West-Vlaanderen

13 oktober 2021

Wim Opbrouck hoofdredacteur van De Krant van West-Vlaanderen (*)

(*) voor één week

Acteur Wim Opbrouck is een week lang hoofdredacteur van De Krant van West-Vlaanderen. De Krant van Wim brengt een reeks bijzondere ontmoetingen, originele gesprekken en exclusieve beelden over thema’s die Opbrouck na aan het hart liggen.

In november vorig jaar werd Wim Opbrouck nog verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur, samen met verpleegster Saghine Lampaert, zus van wielrenner Yves Lampaert. Met haar wil Opbrouck ook iets doen in zijn krant.

Voorts wenste Opbouck dat de gazet, waarvan hij het tijdelijke hoofdredacteurschap waarneemt, op roze papier zou worden gedrukt.

Wim Opbrouck “Waarom op roze papier? Noem het een mild statement voor alles wat anders is, buiten de lijntjes kleurt en niet in een hokje past. De Krant van Wim moet een krant vol warme verhalen zijn. Een krant die een koppelteken is tussen de gemeenschappen en bruggen bouwt. Engagement vind ik hoe langer hoe belangrijker.”

Op zaterdag 16 oktober organiseert De Krant van West-Vlaanderen in de Harelbeekse achtertuin van Wim Opbrouck Het dorp van Wim, een gratis event. De dag vol workshops en optredens wordt afgesloten met een show van De Dolfijntjes, de band van Wim Opbrouck.

KW De Krant van West-Vlaanderen ligt aan de oorsprong van Roularta Media Group. Vandaag is het een hybride krant die dagelijks non stop 24/7 zorgt voor actuele berichtgeving en op vrijdag een pakket publiceert dat bestaat uit drie delen.

  • KW De Krant van West-Vlaanderen, een krant voor de hele provincie
  • KW Magazine, een lifestyle- en entertainmentmagazine
  • Per regio een lokaal traditioneel weekblad : KW Brugsch Handelsblad (Brugge - Torhout), KW De Weekbode (Roeselare - Izegem - Tielt), KW Kortrijk- Menen - Waregem, KW Het Wekelijks Nieuws (Westhoek en Westkust) en KW de Zeewacht/Kust.

 

Bart Casteleyn
Hoofdredacteur De Krant van West-Vlaanderen
Mail: bart.casteleyn@roularta.be
M.: 0495/598 718