West-Vlaanderen krijgt een nieuwe krant

03 januari 2020

Op vrijdag 10 januari pakt de krantenredactie van Roularta uit met een nieuw, multimediaal én ambitieus journalistiek project voor West-Vlaanderen.  
 
Dat nieuw aanbod is gebaseerd op vier pijlers:

Dé Krant van West-Vlaanderen: een compleet nieuwe krant met aandacht voor alles wat leeft en beweegt in West-Vlaanderen.

Vijf vernieuwde lokale kranten: KW Brugsch Handelsblad voor de regio Brugge-Knokke-Torhout, KW De Zeewacht voor de regio Oostende, KW Het Wekelijks Nieuws voor de regio Westhoek en Westkust, KW De Weekbode voor de regio Roeselare-Izegem-Tielt en KW voor de regio Kortrijk-Menen-Waregem. De vijf traditionele weekbladen met het familienieuws, het verenigingsleven en de lokale politiek als rode draad.

Een volledig vernieuwd KW Weekend-magazine: lifestyle en entertainment met focus op het goeie en mooie West-Vlaamse leven.

Een vernieuwde website KW.be met dagelijks nieuws en verhalen uit de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten.

Directeur redactie Pascal Kerkhove is erg trots op dit project: “KW Krant van West-Vlaanderen, elke dag online, op vrijdag in print: het hybride krantenmodel van de toekomst.”
Dit nieuwe project wordt geleid door een nieuwe hoofdredacteur, Bart Casteleyn, vandaag adjunct bij KW en voordien hoofdredacteur van De Zondag: “Wij willen meer zijn dan een krant en bouwen aan een echte West-Vlaamse community.”
Voormalig hoofdredacteur Jan Gheysen wordt opiniërend hoofdredacteur: “Wij willen West-Vlamingen ook in Brussel een stem geven.”

 

KW heeft een verspreiding van 57.378 exemplaren en telt 377.018 lezers.
KW.be telt 362.257 maandelijkse unieke bezoekers (bron: CIM).
 

Contact Pascal Kerkhove
Directeur redactie - Krant van West-Vlaanderen
   
Tel +32 51 26 65 55    
E-mail Pascal.Kerkhove@kw.be