Valerie Tanghe (Accenture) is ICT Woman of the Year 2023

16 februari 2023

Valerie Tanghe (Accenture) is ICT Woman of the Year 2023

Valerie Tanghe (Accenture) is verkozen tot ICT Woman of the Year 2023. Nabila Farhat (Capgemini) werd benoemd tot Young ICT Lady of the Year 2023. Voor de 15e keer organiseerde Data News She Goes ICT, een award voor vrouwen die zich hebben onderscheiden in de ICT-sector. Het evenement, waarop de prijzen werden uitgereikt, had op donderdag 23 februari plaats in Maison de la Poste, Tour & Taxis in Brussel.

De winnaressen van She Goes ICT worden aangeduid door de lezers van Data News en een professionele jury van ex-winnaars en IT-prominenten. Na stemming en jurering werd Valerie Tanghe (Accenture) benoemd tot ICT Woman of the Year 2023. Ze overtuigde de jury met haar sterke visie en de aandacht voor diversiteit die als een rode draad door haar carrière loopt. Tanghe staat bij Accenture aan het hoofd van de afdeling die Belux-klanten in telecom, media en hightech bedient met nieuwe cloudoplossingen, platformen en business software. Al haar hele loopbaan lang gelooft ze dat technologische oplossingen sterker zijn als ze uitgaan van een vrouwelijk perspectief.

Voor de twaalfde keer ging Data News ook op zoek naar een ‘Young ICT Lady of the Year’ (jonger dan 35). De lezers van Data News en de jury kozen voor Nabila Farhat. Bij Capgemini is ze account manager van een van de grootste bankgroepen van het land. Farhat stuurt een team van meer dan tweehonderd consultants aan. Met initiatieven als ‘Mums@Work’ en ‘Duo for a Job’ (het koppelen van jonge aan ervaren consultants) wil ze mensen inspireren. Ook Farhat zet in op diversiteit.

Kristof Van der Stadt, hoofdredacteur van Dara News en juryvoorzitter: “De povere tewerkstellingsgraad van vrouwen in de ICT-sector bewijst dat een initiatief als She Goes ICT nog steeds nodig is. Technologie is nog altijd een mannenwereld en dat is erg jammer. Niet alleen omdat de ICT-biotoop op die manier geen afspiegeling is van de maatschappij maar zeker ook omdat een vrouwelijk perspectief helpt om betere ICT-oplossingen te creëren of doordachte zakelijke beslissingen te nemen. Rolmodellen helpen om stigma’s en vooroordelen te doorbreken.

Een uitgebreid interview met Valerie Tanghe en Nabila Farhat als nieuwe ICT Woman en Young ICT Lady of the Year leest u Data News van donderdag 21 februari.

OVER DATA NEWS
Als de referentie in België legt het magazine Data News al meer dan 40 jaar de brug tussen IT-toepassingen, technologie, IT-managers en eindgebruikers bij ondernemingen, overheid, onderwijs en IT-verenigingen.
Met de dagelijkse nieuwsbrief en de website datanews.be legt het sterk de focus op Belgisch nieuws, trends en opinies. Dat wordt aangevuld met dossiers, internationale berichtgeving en praktijkverhalen. De rubriek ‘Careers’ focust op loopbaanontwikkeling en interessante carrièrewendingen. 
Data News brengt ook twee gidsen uit: Career Guide en ICT Guide.
Events ondersteunen de redactionele invulling: de Data News Awards for Excellence, de verkiezing van de CIO of the Year en She Goes ICT.                         

Kristof Van der Stadt

Hoofdredacteur Datanews
kristof.van.der.stadt@datanews.be
+ 32 2 702 71 28