Totaal nieuw concept voor 'Ondernemen in Vlaanderen'

26 mei 2016

12 uur inspiratie, advies en netwerking in een gepersonaliseerd traject

De zevende editie van ‘Ondernemen in Vlaanderen’ brengt op 27 oktober mensen met ondernemerszin samen in het ICC in Gent. Niet op een traditionele beurs maar op een bruisende ontmoetingsplek waar ondernemers, afhankelijk van hun noden en hun positie in de ondernemerscyclus, een gepersonaliseerd informatie- en inspiratietraject doorlopen.

Ondernemen is een containerbegrip dat elke pre-starter, starter of groeier op een andere manier invult. Afhankelijk van zijn positie in de ondernemerscyclus wil hij op een andere manier geïnspireerd worden, heeft hij nood aan relevante informatie en zoekt hij experts die hem kunnen adviseren om zijn specifieke behoeften en ondernemersambities waar te maken.

Bruisende ontmoetingsruimte

Omdat een klassieke beurs de ondernemerszin van zoveel verschillende mensen onmogelijk accuraat kan aanspreken en boosten, krijgt ‘Ondernemen in Vlaanderen’ dit najaar een nieuwe jas aangemeten. Geen klassieke beursopstelling meer maar een bruisende ontmoetingsruimte waar advocaten, fiscalisten, sales-, digital- en e-commerce-experts, overheidsdiensten en marketeers klaarstaan om advies te geven waarmee je meteen aan de slag kan. Achteraf zal je thuis ook presentaties kunnen downloaden en webinars kunnen volgen.

Afspraak met mensen die je vooruit helpen

“Om als ondernemer kennis te kunnen opdoen die je machtig maakt, werken we aan een indrukwekkend programma met workshops, rondetafelgesprekken, inspiratie- en opleidingssessies”, zegt Ann Debaere van Roularta Media Group. “Elk item zal zodanig gelabeld worden dat bezoekers, op basis van hun eigen profiel, snel hun weg zullen vinden om het maximum uit het event te kunnen halen. Via de handige Time2-tool zal elke deelnemer, spreker of expert ook actief op zoek kunnen gaan naar profielen die ze tussen hun programma door persoonlijk willen ontmoeten.”

Voor het samenstellen van de agenda maken de organisatoren gebruik van een SEO analyse. Op basis van de meest voorkomende zoektermen willen ze de grootste noden inzake ondernemerschap, starten en groeien inventariseren. De meeste activiteiten worden gratis aangeboden, enkel catering en een aantal opleidingssessies zullen betalend zijn. Van alle geconsumeerde items krijg je bij het uitchecken een gepersonaliseerde orderbevestiging, waarmee je ook een factuur zal kunnen aanvragen.

Bezoek www.ondernemeninvlaanderen.be voor het meest accurate programma. Vergeet zeker onze Franchisingzone niet te bezoeken.

Wanneer?
Op donderdag 27 oktober 2016, opent Carl Van De Velde ‘Ondernemen in Vlaanderen’ met de openingskeynote ‘Ondernemen met GOESTING!’

Waar?
Gent ICC - international convention center
Van Rysselberghedreef 2 bus 1 - Citadelpark
9000 Gent

Facts and figures
De beurs ‘Ondernemen in Vlaanderen’ werd 6 jaar op rij in Gent georganiseerd. De laatste jaren verwelkomden we er 3.000 ondernemers die konden genieten van net iets minder dan 70 inspirerende sessies. 70 standhouders vulden de beursvloer.

Organisatie
Ondernemen in Vlaanderen is een gezamenlijk initiatief van Trends en VLAIO, in samenwerking met Telenet en Beobank.