Topchefs in nieuwe “Z-Mastercooks” reeks

23 september 2016

Vanaf zaterdag 24 september start op Kanaal Z en Canal Z de nieuwe culinaire Z-Mastercooks reeks in samenwerking met The MasterCooks of Belgium. In 10 afleveringen komen de beste koks van ons land aan bod die de Belgische gastronomie en haar ingrediënten zullen promoten.

Zo staat wekelijks een bekende MasterCook centraal die de kijker rondleidt in zijn of haar zaak, waarbij de koksvisie en de manier van zakendoen duidelijk worden. Topchefs als Peter Goossens, Lionel Rigolet en Johan Segers geven terloops tips voor de jonge generatie beloftevolle koks en gaan ook op bezoek bij lokale leveranciers of producenten.

Verder komt het zakelijke karakter van de dagelijkse leiding van een toprestaurant uitgebreid aan bod. Hoe wordt een goede chef ook een succesvolle ondernemer? Welke speciale verzekeringen en leningen bestaan er voor de sector? Hoe maak je de zakenlunch als chef opnieuw aantrekkelijk? Tenslotte gaat elke week een andere MasterCook in onze studiokeuken aan de slag met topproducten van eigen bodem en presenteert hij of zij een vernieuwend hedendaags gerecht.

Alle topchefs die de revue passeren zijn lid van The MasterCooks of Belgium, de onbetwiste kroonjuwelen van de Belgische gastronomie. Het ledenaantal van deze federatie met nationale en internationale allure is de laatste jaren gestegen tot liefst 150 koks, zowel sterrenchefs als GaultMillau toppers. De leiding is in handen van de succesvolle Leuvense Groentekok en voorzitter Frank Fol en directeur Paul Gelders. Meer informatie vindt u op www.mastercooks.be

Z-Mastercooks loopt van 24 september tot 27 november en komt tot stand in samenwerking met productpartners Dovy, AEG en Milcobel (Brugge Kaas), en met de steun van Point Virgule en Knack Weekend.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be en www.canalz.be Alle recepten zijn online te raadplegen op http://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 488.000 kijkers en op weekbasis 2.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Alex Coene
Netmanager Kanaal Z
Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be