Roularta verwelkomt nieuwe uitgever news- & businessbrands Niels Famaey

28 juni 2021

Roularta verwelkomt nieuwe uitgever news- & businessbrands Niels Famaey

Op 27 september 2021 wordt Niels Famaey (48) de nieuwe uitgever van de news- en businessmerken van Roularta Media Group (RMG). Hij volgt Jos Grobben op, die met pensioen gaat. RMG houdt eraan om Jos te bedanken voor de manier waarop hij de voorbije jaren deze news- en businessmerken heeft gestuurd en begeleid.
 
Al decennialang is Roularta Media Group gekend voor haar kwaliteitsvolle en toonaangevende news- en businesstitels, zoals Knack, Le Vif, Trends, Trends-Tendances, Sport Voetbal/Foot magazine, … Voor deze merken ontplooit RMG voortdurend redactionele initiatieven. De laatste jaren besteedt RMG veel aandacht aan hun digitale transformatie.
 
De uitgever van de news- en businessmerken ontwikkelt een planmatige visie op de innovatie van content, de redactionele werking en het aanbod van inhoudelijke formats, zowel in print als digitaal en audiovisueel. De komst van Niels Famaeys versterkt nu het leiderschap van de news-en businessmerken .
 
Niels Famaey heeft 23 jaar ervaring in diverse sectoren en een achtergrond in zowel (consumer) marketing & communicatie als content publishing. Hij deed onder meer ervaring op bij DPG Media, Microsoft, Proximus en Lannoo Publishers. Momenteel is hij nog managing director van het Sports & Music Marketingbureau Wave.
 
Niels Famaey: “Content, marketing en business development in een veranderende omgeving vormen een rode draad doorheen mijn professionele leven. Ik kijk ernaar uit om met deze expertise, maar ook met de liefde voor papier én het digitale, bij te dragen tot de verdere ontwikkeling en de digitale transformatie van de news- en businessmerken van Roularta Media Group.”
 
RMG is een Belgische beursgenoteerde multimediagroep,  marktleider op het vlak van magazinemerken (algemeen, business- en sportnieuws, vrouwen, lifestyle) en professionele merken in het Nederlands en het Frans, van lokale media in Vlaanderen (streekkranten, zondagskranten, lifestylemagazines, gegeolocaliseerde online reclame, point of sales tv-advertising en networking events), van provinciekranten (Krant van West-Vlaanderen) en van financiële en businesskranten (De Tijd, L'Echo). Roularta is specialist in data met Trends Business Information en runt de Belgische business-tv-zender KanaalZ/CanalZ.  In België, Nederland en Duitsland is RMG met Plus Magazine marktleider in media voor het publiek van vijftigplussers. Met Roularta Printing Services beschikt RMG over de grootste offsetdrukkerij in België. Hier worden kwaliteitskranten, -tijdschriften en -catalogi voor de Belgische en buitenlandse markt gedrukt.

Xavier Bouckaert
CEO
M.: + 32 51 266 388
Mail: xavier.bouckaert@roularta.be