Roularta Media Group wint 2 zilveren AMMA Awards

07 juni 2024

Roularta Media Group (RMG) valt voor het tweede jaar op rij in de prijzen op de uitreiking van de prestigieuze Annual Masters of Media Awards (AMMA’s). De mediagroep, voortrekker op vlak van duurzaamheid en marktleider in het magazinelandschap, won zilver in de categorieën Media Sustainability en Media Saleshouse of the Year. 
Grote vreugde op de awardceremonie donderdagavond 6 juni: Roularta Media Group mocht er voor het tweede jaar op rij een Media Sustainability Award in ontvangst nemen én won een AMMA voor Media Saleshouse of the Year.

Grote vreugde op de awardceremonie donderdagavond 6 juni: Roularta Media Group mocht er voor het tweede jaar op rij een Media Sustainability Award in ontvangst nemen én won een AMMA voor Media Saleshouse of the Year.

Deze dubbele erkenning onderstreept het marktleiderschap van de mediagroep in magazines, de goede relaties van diens regie (Roularta Advertising) met de advertentiemarkt en de veelvuldige digitale innovaties.

Philippe Belpaire, General Manager Roularta Advertising:
“Onze successen op het gebied van duurzaamheid en strategische initiatieven zouden onmogelijk zijn zonder de inzet van alle collega's van Roularta Advertising en de bredere Roularta Media Group. Onze slogan vat dit perfect samen: One Team, One Family, One Planet. De AMMA’s krijgen een prominente plaats in het bedrijf, als dagelijkse inspiratie om voortdurend te streven naar verbetering.”

Media Sustainability Award

Na de bronzen award voor haar inspanning in 2022, bevestigt RMG ook in 2023 haar voortrekkersrol in duurzame innovatie. Als content provider  zetten RMG en diens sterke mediamerken zich in om partners en mediaconsumenten te sensibiliseren en te activeren rond duurzaamheid (brainprint), naast het verminderen van de ecologische voetafdruk (footprint). Denk bijvoorbeeld aan de acties ‘Maai-Mei-Niet’ van Knack, ‘Brooddoosnodig’ van De Zondag en de Trends Impact Awards. 
In 2023 bracht Roularta Advertising duurzaamheidsthema’s extra onder de aandacht bij adverteerders, onder andere via seminars en de introductie van een duurzaam advertentieformaat: de ‘paper wrap’. 
Ook Roularta Printing, de drukkerij van RMG, investeerde op zijn manier in duurzaamheid: nieuwe, energie-efficiënte droogovens zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot met 14%. 

Media Saleshouse of the Year

Naast de zilveren award voor Media Sustainability won Roularta Advertising de prestigieuze zilveren AMMA award voor Media Saleshouse of the Year. Centraal in de salesstrategie voor 2023 stond de slogan “We make it personal”, en dat specifiek toegespitst op vier kernsegmenten: Luxe, News & Business, Women en Health. 

Els Michiels, Head of Product Management & Insight:
“Een systematische, diepgaande en persoonlijke aanpak heeft ons leiderschap in de vier kernsegmenten versterkt. We zetten sterk in op grootschalige enquêtes, crossmediale pakketten, seminaries, interne masterclasses, whitepapers en gerichte communicatie. Zo bieden wij adverteerders en agencies gerichte mogelijkheden om hun boodschap succesvol over te brengen. Onze seminars bereikten meer dan 500 marketeers en media experts. Een veelvoud consulteert tot op vandaag onze inzichten om ze voor hun merk in te zetten.”
Dit jaar zet Roularta Advertising volop in op ‘branded content’, waarbij de kracht en het DNA van de mediamerken gematcht worden aan de adverteerders. En met succes: hun marktaandeel is dit jaar opnieuw sterk gestegen.

Over Roularta Advertising

Roularta Advertising is de nationale advertentieregie van Roularta Media Group. Als onbetwiste marktleider in magazinemerken worden nationale advertentie-oplossingen gericht aan specifieke doelgroepen en het grote publiek. Dit zowel in print als online met klassieke en native advertenties. De mediamerken van Roularta Media Group bereiken een recordaantal lezers. Dat bewijzen de CIM-cijfers van oktober 2023. Daaruit blijkt onder meer dat Roularta zowel het grootste gratis weekblad – De Zondag - als het grootste betalend magazine – Libelle - van België in huis heeft. 

Over Roularta Media Group

Roularta Media Group (RMG) is een beursgenoteerde multimediagroep met meer dan 1.200 medewerkers en een totale omzet van 323 miljoen euro. In België is RMG marktleider op het vlak van magazines in het Nederlands en in het Frans. In Nederland heeft RMG de op één na grootste portfolio van magazinemerken. In Duitsland is RMG marktleider in media voor het publiek van vijftigplussers. RMG heeft een hypermoderne offsetdrukkerij, Roularta Printing, die alle grote mediabedrijven bedient in de Benelux en de omringende landen. RMG bezit krachtige digitale tools, zoals de app ‘Mijn Magazines’, met een digitale kiosk, een 24/24 website met input van alle redacties en abonnementen toegankelijk voor de hele familie. Met het duurzaamheidsprogramma Roularta Cares is RMG een trendsetter op het vlak van duurzaamheid in de mediasector.

Roularta Media Group betreedt met de 8ste plaats - als één van de sterkste stijgers - de top 10 van de meest aantrekkelijke werkgevers in België volgens de recentste Employer Brand Research (2024) uitgevoerd door Randstad.

Els Michiels, Head of Product Management & Insights
+32 (0)477 78 79 30
els.michiels@roularta.be