Roularta Media Group behoort met ‘NewsTAPAS’ opnieuw bij de geselecteerde projecten van Google Digital News Innovation Fund

21 maart 2019

Drie jaar geleden lanceerde Google het Digital News Innovation Fund om innovatie binnen de Europese nieuwsindustrie te stimuleren. Sindsdien heeft Google reeds meer dan 559 ambitieuze projecten ondersteund waardoor meer dan € 115,2 miljoen toegekend werden aan nieuwsorganisaties in 30 landen. Vandaag maakte Google de geselecteerde projecten bekend van hun zesde en laatste ronde waaruit er 103 projecten werden goedgekeurd in  23 landen. Roularta Media Group (RMG) werd met het NewsTAPAS project voor de vierde keer op rij gelauwerd door Google. 

RMG innovatieprojecten

Eén van de pijlers binnen de innovatie-afdeling van RMG heeft als doelstelling digitale innovatie te stimuleren door partnerships te sluiten met technologische leveranciers en onderzoeksgroepen van universiteiten of hogescholen. Met deze partners vormt RMG een triple helix (samenwerking tussen overheid of private fund organisaties, ondernemingen en onderwijs) om zo technologische vooruitstrevende oplossingen in de markt te zetten waar gebruikers echt op zitten te wachten. 
 

NewsTAPAS: van personalisatie tot individualisatie

NewsTAPAS heeft als doel de betrokkenheid met de RMG nieuwsmerken te vergroten door (digitale) lezers een unieke, gepersonaliseerde en individuele lezerservaring aan te bieden. Hiervoor zal RMG een ‘content adaptation engine’ ontwikkelen die geïntegreerd kan worden in de redactionele systemen. Deze technologie zal in staat zijn om de gepersonaliseerde nieuwsartikelen automatisch aan te passen in een format (zowel vormelijk als inhoudelijk) op basis van de interesses, behoeften en context (apparaat, tijdstip, locatie, etc.) van de gebruikers.
Roularta Media Group werkt hiervoor samen met VRT (Vlaamse publieke radio –en televisie omroep), ML2grow (AI service provider en spin-off van IDLab verbonden aan Universiteit Gent), imec SMIT-VUB (onderzoeksgroep aan Universiteit Brussel met een sterke focus op gebruikersonderzoek) & UGent imec-IDLab (onderzoeksgroep aan Universiteit Gent met een sterke expertise in Machine Learning en Artificiële Intelligentie).

Meer informatie over de 6e financieringsronde van het Google DNI Fund: https://newsinitiative.withgoogle.com/dnifund/

 

Contact Erwin Danis
Directeur Innovatie
Nick Dutry
Innovator

 

 

 

Tel +32 51 26 60 65 +32 51 26 61 26  
E-mail

erwin.danis@roularta.be

nick.dutry@roularta.be