Roularta blikt tevreden terug op de boomplantactie

27 november 2021

Roularta blikt tevreden terug op de boomplantactie

Vorige vrijdag en zaterdag engageerden tal van jongeren, gezinnen en andere vrijwilligers zich voor de ‘vergroeningsoperatie’ van Roularta Media Group in het centrum van Roeselare. In twee dagen tijd plantten ze 15.000 bomen.

De boomplantactie op 26 en 27 november 2021 is een van de vele acties die passen in het duurzaam beleid van Roularta Media Group. Ze sluit aan bij de ‘Sustainable Development Goal 13’ van de Verenigde Naties. Met die doelstelling bundelt de VN acties voor een beter klimaat.

Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group: “Als bedrijf willen we verantwoord meebouwen aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving voor iedereen. Groengebieden zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar dragen ook bij aan onze ambitie om tegen 2040 CO[2]-neutraal te worden. We zijn dan ook ontzettend blij met dit project en willen de vele vrijwilligers bedanken die zo enthousiast meewerkten om de bedrijfsterreinen van Roularta nog aantrekkelijker, groener en natuurvriendelijker te maken.”

Natuurpunt, Agentschap Natuur en Bos en Agriton troffen voorbereidingen het bos volgens de Miyawaki-methode aan te planten. Die methode is erop gericht natuurlijke, inheemse bossen te herstellen en zo een veerkrachtig ecosysteem te ontwikkelen.
Vlaams minister Zuhal Demir, West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en burgemeester van Roeselare Kris Declercq ondersteunden het duurzame project met hun aanwezigheid.

“We hebben met de Vlaamse Regering de enorme ambitie om tegen 2024 4.000 hectare extra bos aan te planten. Die doelstelling kunnen we enkel halen als de overheid, natuurverenigingen, grondeigenaars en bedrijven de handen in elkaar slaan. Het doet me dan ook enorm veel plezier om te zien dat ook in Roeselare wordt meegewerkt aan een groener Vlaanderen en dat Roularta als privépartner een ‘bosje’ bijdraagt samen met honderden werknemers, buurtbewoners en natuurliefhebbers", zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.

Roularta Media Group is een Belgische beursgenoteerde multimediagroep en marktleider op het vlak van magazinemerken (algemeen, business- en sportnieuws, vrouwen-, lifestyle- en professionele merken) in het Nederlands en het Frans, van lokale media in Vlaanderen (zondagskranten, lifestylemagazines, location-based advertising online en via tv-screens, networking events enz.), van provinciekranten (Krant van West-Vlaanderen) en van financiële en businesskranten (De Tijd, L'Echo). In België, Nederland en Duitsland is RMG marktleider in media voor het publiek van vijftigplussers. Met Roularta Printing Services beschikt RMG ook over de grootste offsetdrukkerij in België. Hier worden kwaliteitskranten, tijdschriften en -catalogi voor de Belgische en buitenlandse markt gedrukt.

 

Xavier Bouckaert
CEO
xavier.bouckaert@roularta.be
+32/51 266 111