Roularta bericht naar aanleiding van jaarvergadering

18 mei 2022

Roularta bericht naar aanleiding van jaarvergadering

Het beursgenoteerde Roularta Media Group (RMG) heeft naar aanleiding van de jaarvergadering bericht omtrent de gang van zaken in de eerste 4 maanden van 2022. Het jaar kende een goede start met (tot en met april) vooral groei op het vlak van de reclame-inkomsten en van de drukkerij-activiteiten. Zowel de Belgische als de Nederlandse mediamerken deden het beter dan verleden jaar. De focus op De Zondag, digitale reclame en het Mijn Stad televisienetwerk, is een succes wat de 'local media' betreft. De recente acquisitie van New Skool Media met o.a. EW, voorheen Elsevier Weekblad, het newsmagazine van Nederland, zorgt meteen voor een positieve bijdrage in de lijn van de verwachtingen.

Vanaf mei moet rekening gehouden worden met het effect van de oorlog, de vrees van de consument en de adverteerder voor prijsstijgingen. Het blijft afwachten welke invloed dat zal hebben op de verkoop van abonnementen en reclame.

RMG zelf heeft af te rekenen met duurdere papier- en energieprijzen en stijgende loonkosten.

RMG werkt onverdroten verder aan de realisatie van 4 weerhouden SDG’s - duurzaamheidsambities – met 30 meetpunten.

Ook Mediafin (Tijd/Echo) kende een goede start met groei vooral op het vlak van de reclame-inkomsten.

RMG plant geen vernietiging van eigen aandelen omdat geopteerd wordt voor een uitbreiding van de free float (naar 25 ipv 15%) te gepasten tijde. Het is de bedoeling elk jaar een dividend van 1 euro te voorzien waardoor Roularta Media Group één van de beste dividendrendementen garandeert op de Belgische beurs.

In lijn met de gepubliceerde voorstellen van besluit, heeft de algemene vergadering van 17 mei 2022 de voorgestelde herbenoeming van de bestuurders goedgekeurd en heeft zij beslist tot uitkering van een bruto dividend van 1,00 euro per aandeel. Dit komt neer op een netto dividend van 0,70 euro.

Het dividend zal vanaf 1 juni 2022 betaalbaar worden gesteld (payment date). Het aandeel noteert vanaf 30 mei ex dividend (ex date). De record date wordt vastgelegd op 31 mei 2022.

Xavier Bouckaert Rik De Nolf
CEO
xavier.bouckaert@roularta.be
Voorzitter Raad van Bestuur
rik.de.nolf@roularta.be