Roularta, Belfius en Rossel bundelen hun krachten om van Immovlan het digitaal referentievastgoedplatform op de Belgische markt te maken

25 mei 2020

Belfius neemt een participatie van 30% in Immovlan

Met deze participatie wordt Belfius net als Roularta (35%) en de groep Rossel (35%) een referentieaandeelhouder van Immovlan die tot op vandaag een 50/50 joint venture tussen Roularta en Rossel was. Deze participatie kadert in een strategische samenwerkingsovereenkomst tussen Belfius en Immovlan, waarbij zij hun digitale expertise combineren en hun service-aanbod inzake residentieel vastgoed verder diversifiëren. Samen bundelen de drie Belgische aandeelhouders hun krachten om van Immovlan het digitaal referentievastgoedplatform op de Belgische markt te maken en klanten op een uniek geïntegreerde manier te begeleiden in alle fasen van hun vastgoedprojecten.
De residentiële vastgoedmarkt is zonder twijfel het grootste ecosysteem van België. Zij staat voor 75 miljard euro aan uitgaven op jaarbasis, en vastgoed is de eerste en belangrijkste spaar- en beleggingsvorm voor particulieren. Kredieten, verzekeringen, energie- en andere kosten voor vastgoed vertegenwoordigen gemiddeld 30% van de uitgaven bij de meeste Belgen. 
Met gemiddeld meer dan 4,5 miljoen website bezoekers per maand en 300.000 contacten per maand voor 140.000 panden die te koop of te huur worden aangeboden door o.m. 3.000 makelaars, is Immovlan de 2de grootste nationale speler op de Belgische markt. Dankzij zijn ruim erkende kennis en ervaring, zijn degelijke commerciële dynamiek en zijn cultuur van nauwe samenwerking met de makelaars, is Immovlan het sterkst groeiende vastgoedplatform in België. Met de steun van zijn aandeelhouders wil Immovlan die groei nog versnellen, zowel wat het aantal advertenties als het aantal bezoeken en transacties betreft, door in te zetten op een ‘mobile first’-strategie die resoluut kiest voor innovatie.
Als vooraanstaand kredietverlener, verzekeraar, beleggingsspecialist en digitale voorloper wil ook Belfius zijn positie verder versterken op deze markt. Belfius wil de vertrouwensrelatie met zijn klanten voor hun roerend vermogen verder uitbreiden tot hun onroerend patrimonium, en tegelijk bij de realisatie van projecten rond hun woning een echte “all round” partner worden. Bij de aankoop van hun eerste of tweede woning, de verwezenlijking van verbouwings- en renovatiewerken, het te koop of te huur stellen van hun woning of appartement, of nog de beslissing om hun tegoeden te diversifiëren door bijvoorbeeld te beleggen in een van de vastgoedprojecten van dochteronderneming Belfius Immo.
De zoektocht naar de aan- en verkoop van vastgoed verloopt doorgaans nu al digitaal, en Belfius zal in de komende maanden het Immovlan-platform dan ook integreren in de Belfius app. Belfius wil klanten de beste gebruikersbeleving bieden en hen het leven steeds gemakkelijker maken door hen vlot en snel toegang te bieden tot een brede waaier van ook niet financiële, praktische en nuttige diensten. Bovenop de talloze mogelijkheden die de Belfius-app nu al biedt zullen de meer dan 1,460 miljoen actieve gebruikers in één geïntegreerde digitale omgeving o.m. de Immovlan koop- en huuradvertenties kunnen consulteren, vastgoed te koop of te huur kunnen zetten, kredieten of verzekeringen afsluiten, of beroep doen op het Jaimy-platform voor verbouwings- of renovatiewerken op het vlak van o.m. energiebesparingen.

Deze samenwerking past perfect in de digitale strategie van de lokale media van RMG. Via De Zondag, De Streekkrant, de Krant van West-Vlaanderen en haar digitale kanalen waaronder Immovlan, biedt RMG de ideale marketingsolutions aan de Vlaamse vastgoedmakelaars.

Xavier Bouckaert, CEO RMG:
“Deze bundeling van krachten tussen enerzijds Belfius Bank & Verzekeringen en anderzijds de mediabedrijven Roularta en Rossel is uniek en ongezien. Het laat Immovlan toe versneld zijn innovatieve mobile first strategie uit te rollen en zo de leadership te nemen op het vlak van het aantal zoekertjes, bezoeken en transacties.
Roularta heeft de uitgesproken ambitie om samen met de 2 partners Immovlan uit te bouwen tot het marktleidend digitaal vastgoedplatform op de Belgische markt. Zoekertjessites zoal
s Immovlan, gocar (auto’s) en regiotalent (jobs) zijn een belangrijke pijler in de digitale strategie van Roularta.”
 
Marc Raisière, CEO Belfius:

Drie sterke Belgische partners hebben zich geschaard achter de visie om samen aan hét digitale referentievastgoedplatform op de Belgische markt te bouwen.
Gelet op de uitgesproken dynamiek van onze partners en van Immovlan ben ik overtuigd van het succes van deze samenwerking op zowel de korte als lange termijn. Onze participatie in Immovlan sluit perfect aan bij onze ambities om als digitale voorloper de Belfius app te blijven vernieuwen, om een echte en “all round” partner voor onze klanten te zijn bij de realisatie van hun woonprojecten, en om onze strategie in het domein van vastgoed verder uit te rollen.
Dit uniek strategisch partnership is een belangrijke stap in het realiseren van onze missie: Meaningful & Inspiring for the Belgian Society.Together.”

Bernard Marchant, CEO Groupe Rossel:

We zijn bijzonder verheugd om deze samenwerking aan te gaan met een partner als Belfius. Dit is een mooie erkenning voor het werk dat de Immovlan-teams de voorbije jaren hebben verricht. Een bijzondere kans voor onze professionele en particuliere klanten die ongetwijfeld profiteren van de verrijking van ons aanbod. De combinatie van onze expertise op het gebied van digitale communicatie gaat hand in hand met het dienstenaanbod van Belfius op vlak van vastgoed.  Een mooie blend van onze respectieve digitale platforms die dit mogelijk maken. Een ander gemeenschappelijk kenmerk is de nabijheid en onze gedecentraliseerde Belgische dekking."
 

Eric Spitzer, CEO Immovlan: 

De toetreding van Belfius tot het kapitaal van Immovlan maakt het mogelijk om onze ontwikkeling te versnellen, onze trafic te verhogen, ons aanbod te versterken, nieuwe diensten voor gebruikers en klanten te ontplooien en onze relaties met makelaars te verdiepen.
De ambitie van onze aandeelhouders beoogt op termijn meer dan ooit leadership in onze sector, zij het op het vlak van contacten of in termen van innovatie.” 
 
 
Contact Xavier Bouckaert
CEO ROULARTA MEDIA GROUP
Ulrike Pommée,
Head of Media Relations
BELFIUS BANK & VERZEKERINGEN
Eric Spitzer,
CEO
IMMOVLAN
E-mail

xavier.bouckaert@roularta.be
+32 51 26 61 11
 

Ulrike.pommee@belfius.be ou press@belfius.be
+ 32 2 222 02 57
belfius.be
+32 475 93 53 72