Roularta Advertising lanceert nieuwe divisie: KompasMedia

25 juni 2024

Roeselare, 24 juni 2024 – Roularta Advertising kondigt met trots de oprichting aan van een nieuwe, onafhankelijke divisie, genaamd ‘KompasMedia’. Hiermee breidt de nationale reclameregie van Roularta Media Group haar crossmediale contentmarketing-aanbod verder uit.

Via het label KompasMedia investeert Roularta Advertising in de creatie van thematische bijlages bij haar magazines, online thema-dossiers en podcasts die duiding geven rond actuele topics over diverse sectoren heen. Net zoals een kompas helpt om de juiste koers te bepalen, willen deze crossmediale thema-dossiers een gids zijn die de lezer helpt een weg te vinden in een steeds veranderende wereld.  
Deze contentplatformen bieden een combinatie van actuele content en branded content van verschillende waardevolle partners. Op die manier zal KompasMedia zowel via betaalde als niet-betaalde content-samenwerkingen de wegwijzer zijn richting kennis en inzicht.

Met deze nieuwe divisie KompasMedia versterkt Roularta Advertising haar positie in het domein van contentmarketing.  Steeds meer adverteerders maken gebruik van storytelling en native advertising om te communiceren met hun doelgroep.   
KompasMedia biedt hen het juiste umfelt aan om hun verhalen te brengen, zowel in print, online als via podcast.

KompasMedia telt 8 ervaren medewerkers die hun sporen verdienden in het domein van branded content en contentmarketing.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Perscontact:

Philippe Belpaire, General Manager Roularta Advertising
Philippe.belpaire@roularta.be

Over Roularta Media Group:

Roularta Media Group (RMG) is een beursgenoteerde multimediagroep met meer dan 1.200 medewerkers en een totale omzet van 323 miljoen euro. In België is RMG marktleider op het vlak van magazines in het Nederlands en in het Frans. In Nederland heeft RMG de op één na grootste portfolio van magazinemerken. In Duitsland is RMG marktleider in media voor het publiek van vijftigplussers. RMG heeft een hypermoderne offsetdrukkerij, Roularta Printing, die alle grote mediabedrijven bedient in de Benelux en de omringende landen. RMG bezit krachtige digitale tools, zoals de app ‘Mijn Magazines’, met een digitale kiosk, een 24/24 website met input van alle redacties en abonnementen toegankelijk voor de hele familie. Met het duurzaamheidsprogramma Roularta Cares is RMG een trendsetter op het vlak van duurzaamheid in de mediasector.

Roularta Media Group betreedt met de 8ste plaats - als één van de sterkste stijgers - de top 10 van de meest aantrekkelijke werkgevers in België volgens de recentste Employer Brand Research (2024) uitgevoerd door Randstad.

Philippe Belpaire, General Manager Roularta Advertising
+32 (0)495 59 52 88
philippe.belpaire@roularta.be