Rika Coppens is Trends Manager van het jaar 2022

11 januari 2023

Rika Coppens is Trends Manager van het jaar 2022

Rika Coppens, de CEO van de House of HR, werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2022. Ze is de 38e laureaat van het referendum en volgt in de erelijst Chris Peeters, de CEO van Elia, op. Coppens, die voor de tweede keer was genomineerd, werd verkozen door een onafhankelijke jury en de lezers van Trends.  

Rika Coppens (49) studeerde voor handelsingenieur (KU Leuven) en ging aanvankelijk aan de slag bij PriceWaterhouseCoopers als auditmanager. Daarna volgde een carrière als CFO bij verschillende bedrijven. Via oprichtster Conny Vandendriessche kwam Coppens bij human resources-dienstverlener House of HR terecht. Ze zetelde sinds 2016 in de Raad van Bestuur van House of HR en kreeg de vraag om het bedrijf te leiden en er tegelijk de uitzendpoot Accent bij te nemen.

Als CEO profileert Coppens zich naar buiten met een positief verhaal rond werk en loopbaan. “Er is geen betere job in de wereld dan mensen een baan te geven,” zegt ze in Trends, “Ik kan me niet inbeelden dat er iemand is waarvoor we bij House of HR geen baan kunnen vinden. Ik ben missionaris van werk. Via werk kunnen mensen integreren in de maatschappij, het zorgt voor welvaart maar ook welzijn voor het gezin.“

House of HR (omzet in 2021 goed 2 miljoen euro) werd onder Coppens een Europese topspeler. Sinds 2017 groeit House of HR organisch met 8 procent per jaar. Dat is tot vijf procent meer dan andere vergelijkbare spelers.

Ontdek het portret van Rika Coppens in Trends van 12 januari.

 

Wim Verhoeven

Xavier Bouckaert

Hoofdredacteur Trends
wim.verhoeven@roularta.be
+32 475 37 00 57

CEO Roularta Media Group
xavier.bouckaert@roularta.be
+32 479 39 84 07