Pick-it winnaar van de Trends Pitchers Day 2017!

10 november 2017

Op donderdag 9 november, op Ondernemen in Vlaanderen, werd de eerste editie van de Trends Pitchers Day georganiseerd. Tien startende ondernemers kregen de kans om met hun businessplan een zeskoppige jury en de aanwezige investeerders van hun sokken te blazen.

De zoektocht naar kapitaal om een businessidee levensvatbaar te maken of op zijn minst een kans te krijgen dat te proberen, is voor veel jonge starters een koude douche. Met de Trends Pitchers Day willen het weekblad Trends, Beobank en Hello crowd! er alvast alles aan doen om startups dit treurige scenario te besparen.

De voorbije maanden stuurden 56 startende ondernemers die minder dan 5 jaar actief zijn hun case in. Alle inzendingen werden zorgvuldig gescreend en tien startups kregen de kans om hun concept voor te stellen aan een jury van potentiële investeerders. Die bestond uit Trends journalist Benny Debruyne, Marleen Merckaert (Beobank), Kris Leys (Hello crowd!), Fabian Thylmann (SN Invests), Yves Petit (Volta Ventures) en Jan-Willem Callebaut (The Birdhouse). Alle geselecteerde pitchers kregen op de beurs ook gratis standruimte en bijgevolg een extra kans om mogelijke investeerders te ontmoeten.

Peter Soetens van Pick-it kwam het meest overtuigend uit de hoek en gaat naar huis met een award en een duw in de rug voor de voorzetting van zijn startup. Pick-it is een plug-and-playproduct dat robots ogen geeft. Zo kunnen ze taken uitvoeren die mensen vandaag niet kunnen, willen of mogen uitvoeren. Werknemers kunnen zich ondertussen focussen op activiteiten die een echte toegevoegde waarde brengen.

Je leest er alles over in Trends van 16 november.

 

Contact Daan Killemaes
Hoofdredacteur Trends

Jos Grobben

Directeur Magazines

Tel +32 2 702 48 14 +32  2 702 46 75
E-mail daan.killemaes@trends.be jos.grobben@roularta.be