Overname Bigtwin verstevigt marktpositie van Roularta Media Nederland

22 mei 2023

Overname Bigtwin verstevigt marktpositie van Roularta Media Nederland

Hilversum, Nederland – Motor.NL Media Company, de Nederlandse uitgever van onder meer de magazines MOTO73, Promotor en het platform Motor.NL, heeft alle activiteiten van Motive Media en Interbike Events overgenomen. Tot deze activiteiten behoren Bigtwin Magazine en de Bigtwin Bikeshow & Expo, rsp. hét magazine en hét event voor de custombike-, chopper- en zelfbouw-liefhebber in Nederland. De overname betekent een nieuwe versteviging van de marktpositie die 50%-belanghebber Roularta Media Nederland heeft in het Nederlandse medialandschap.

Bigtwin Magazine

Motor.NL bediende voor de overname van Bigtwin al een breed palet aan motorrijders in Nederland: de toerrijder, de sportieve rijder en alle liefhebbers die hier tussenin zitten. Bigtwin Magazine vult dit spectrum aan met de doelgroep custom- en zelfbouw-rijders.

Nick Glättli, Algemeen Directeur van Motor.NL Media Company:
“We zijn enorm blij dat we de vaak zeer gepassioneerde rijders van Bigtwin mogen verwelkomen binnen ons bedrijf. Bigtwin vormt een prachtige aanvulling op het portfolio van Motor.NL. Deze overname vergroot ons bereik onder de Nederlandse motorrijders flink en versterkt onze marktleidende positie.

” Bigtwin Bikeshow & Expo

Niet alleen Bigtwin Magazine past goed binnen de ambities van Motor.NL. Al jaren zet de uitgever groots in op zowel kleinschalige als grote evenementen voor motorrijders; denk maar aan het Mega Motortreffen, dat elk jaar zo’n 10.000 motorrijders trekt. Daarbovenop worden ook nog diverse motortoerritten georganiseerd.

Glättli:
“Hoe mooi is het dat we nu ook de Bigtwin Bikeshow tot onze evenementen mogen rekenen? Dit evenement is een fantastisch jaarlijks feest voor de customrijder en past perfect binnen onze ambities en evenementenstrategie.”

Bigtwin stakeholders

Voor de abonnees van Bigtwin Magazine en de bezoekers van de Bigtwin Bikeshow verandert er weinig tot niets. Dit geldt ook voor de zakelijke relaties van Motive Media en Interbike. Ook de mensen die al jaren werkzaam zijn voor de titel en het evenement, onder wie Bigtwin-oprichter Gerard van den Akker, blijven betrokken bij de titel.

Gerard van den Akker, Founder van Bigtwin:
“Het complete team blijft betrokken, waardoor het bijzondere DNA van Bigtwin ook na de overname is gewaarborgd.’


Over Motor.NL Media Company

Motor.NL Media Company is onderdeel van de joint-venture Motor.NL B.V. Hierin hebben Roularta Media Nederland B.V. en PiTE Holding B.V. beide een belang van 50%. Tot het productportfolio van Motor.NL Media Company behoren de magazines MOTO73 en Promotor, het jaarlijkse event Mega MotorTreffen, diverse socialmedia-kanalen op YouTube, Instagram en Facebook met duizenden volgers en het televisieprogramma Motor.NL TV op RTL7. Maar ook dé motorsite van Nederland, motor.nl en de community-merken Motormaatje.nl en 'RIDERS' behoren tot de bedrijfsactiviteiten. Daarnaast biedt Motor.NL Media Company diverse diensten waaronder de Motor.NL Verzekering en de webshop Motorkleding.nl.

Over Bigtwin

Bigtwin is hét merk voor custombike-liefhebbers. Zowel het magazine als de Bigtwin Bikeshow etaleren het ongedwongen genieten van alle facetten van de custom-scene: ambachtelijk en met passie gebouwde motorfietsen, nieuwe motorfietsen met een custom-hart, technische tips, vriendenclubs, feesten en roadtrips.

Over Roularta Media Nederland

Roularta Media Nederland is onderdeel van Roularta Media Group (RMG), een Belgische beursgenoteerde multimediagroep. In België is de groep marktleider op het vlak van magazinemerken in het Nederlands en het Frans, van lokale media in Vlaanderen, en van financiële en businesskranten. Roularta Media Nederland heeft het op één na grootste portfolio van magazinemerken in Nederland.