Onze-Lieve-Vrouwecollege Oostende wint 20ste Knack Interscholenstrijd

02 mei 2016

Op woensdag 27 april vond in Kinepolis in Antwerpen de 20ste editie van de Knack op School Interscholenstrijd plaats, een jubileum dus. Het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Oostende rijfde overtuigend de overwinning binnen.

De interscholenstrijd is een grootschalige actualiteitsquiz die Knack op School organiseert voor leerlingen van middelbare scholen. Doel is om hun actuele kennis op de proef te stellen.

Gedurende 2 weken begin maart streden de leerlingen online voor een plaats in de grote finale. Tijdens deze finale namen de beste scholen het tegen elkaar op. De deelnemers wurmden zich door de Knack-pakketten van de afgelopen weken, keken door de bril van de Knack-cartoonisten en vulden allerlei gebeurtenissen aan. Van IS-strijders en Panama Papers over een Franse voetbalzomer tot 400 jaar Shakespeare: allerhande nieuwsitems kwamen aan bod.
Na het quizgedeelte maakten alle deelnemers kennis met Dirk Draulans. Hij bracht ons op zijn gekende enthousiaste en begeesterende manier de evolutietheorie van Darwin. Tot slot werd iedereen getrakteerd op de avant-première van The Idol, een hartverwarmende film met een lach en een traan: we werden meegesleept achter de schermen van Arab Idol, maar werden tegelijk ook geconfronteerd met het grauwe bestaan aan de Gaza-strook.

De overwinning ging verdiend naar het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Oostende. Zij volgen zichzelf op als winnaars van deze prestigequiz. Naast eeuwige roem mogen zij met de hele klas drie dagen Berlijn onveilig maken!
Het Sint-Aloysiuscollege uit Menen behaalde de tweede plaats en krijgt een weekendje Parijs cadeau.
Het Sint-Jozef-Klein-Seminarie uit Sint-Niklaas kaapte de derde plaats weg en mag op daguitstap naar Amsterdam.
De vierde en vijfde plaats gingen naar de Heilige Familie uit Sint-Niklaas en het Onze-LieveVrouwelyceum uit Genk. Beide scholen winnen een dagje Walibi voor de hele klas.

Top 10 Knack op School Interscholenstrijd 2016:

1. Onze-Lieve-Vrouwecollege, Oostende
2. Sint-Aloysiuscollege, Menen
3. Sint-Jozef-Klein-Seminarie, Sint-Niklaas
4. Heilige Familie, Sint-Niklaas
5. Onze-Lieve-Vrouwelyceum, Genk
6. Koninklijk Atheneum Pegasus, Oostende
7. Sint-Jan Berchmanscollege, Westmalle
8. Klein Seminarie, Hoogstraten
9. Jan-van-Ruusbroeckcollege, Laken
10. Sint-Catharinacollege, Geraardsbergen

Contact Frank Minne
Directeur Circulation
Tel +32 51 26 60 84
E-mail frank.minne@roularta.be