Nieuwe Kanaal Z-reeks biedt unieke blik achter de schermen van Defensie

18 oktober 2021

Nieuwe Kanaal Z-reeks biedt unieke blik achter de schermen van Defensie

De komende 10 weken brengt Kanaal Z op woensdagavond de nieuwe reportagereeks Z-Defensie. De reeks neemt de kijker mee voor een unieke blik achter de schermen van het Belgisch leger en laat zien hoe Defensie vandaag de toekomst voorbereidt.
 
Defensie is een essentiële schakel in onze maatschappij. Het leger staat bekend voor haar opdrachten in het buitenland, maar bewaakt ook in eigen land de veiligheid. Dat Defensie ten dienste van de bevolking staat, bewees het onder meer met de militaire patrouilles in het straatbeeld in de nasleep van de aanslagen in Brussel, de steun aan getroffen gezinnen tijdens de jongste watersnood in Wallonië of het repatriëren van Belgen uit Afghanistan.

Daarnaast vervult Defensie een aantal specifieke taken, zoals de Search & Rescue-helikopters die waken over de Noordzee, het brandwondencentrum in het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek of de ontmijningsdienst die zowat dagelijks uitrukt om explosieven onschadelijk te maken.

Om het hoofd te bieden aan nieuwe uitdagingen en de snel evoluerende veiligheidscontext, werkt Defensie samen met bedrijven en academische instellingen aan tal van innovatieve projecten. Zo worden nieuwe technologieën getest in de strijd tegen onbemande drones, zet Defensie virtual reality in om haar brandbestrijdingsteams beter te trainen en wordt in het Militair Hospitaal gewerkt aan een revolutionaire technologie om resistente bacteriën te bestrijden.

Alex Coene, Netmanager Kanaal Z/Canal Z: “Met de reeks Z-Defensie maken  Kanaal Z/Canal Z duidelijk zichtbaar hoe Defensie mee bouwt aan vernieuwende oplossingen voor mens en economie.”

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 399.816 kijkers en op weekbasis 1.357.980 kijkers (bron CIM audimetrie by Transfer).

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z / Canal Z
E-mail: alex.coene@roularta.be
Tel: 0475/ 340 068