Niels Destadsbader is de nieuwe West-Vlaamse Ambassadeur

28 november 2019

West-Vlaanderen kiest populaire zanger/entertainer als opvolger van Wim Lybaert.
 
Tien sterke kandidaten stonden klaar om Wim Lybaert op te volgen als ambassadeur van West-Vlaanderen. De eer gaat uiteindelijk naar Niels Destadsbader. De zanger, entertainer en acteur is West-Vlaming in hart en nieren. “Ik ben ongelofelijk blij met deze titel”, klinkt het bij de kersverse Ambassadeur.
 
Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus/WTV en de Provincie West-Vlaanderen gingen de voorbije weken op zoek naar iemand die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette en terzelfdertijd West-Vlaanderen uitstraalt en uitdraagt. Duizenden mensen stemden mee voor de tweede ambassadeur van West-Vlaanderen. De jury, onder leiding van baron Michel D’Hooghe, verkoos uiteindelijk Niels Destadsbader uit een selectie van tien genomineerden.
 
“Als organisator zijn we uitermate tevreden met Niels Destadsbader als nieuwe West-Vlaamse Ambassadeur”, zegt Pascal Kerkhove, redactiedirecteur van Krant van West-Vlaanderen en lid van de jury.  “Wij zijn ook trots, want Niels ademt West-Vlaanderen in alles wat hij zegt en doet. Op tv, in het Sportpaleis of aan de toog van zijn stamcafé in Deerlijk: hij blijft zichzelf. Altijd authentiek, zoals wij West-Vlamingen het liefst zien. Kortom, een perfecte vertegenwoordiger van alle West-Vlamingen. ”
 
Niels Destadsbader (31) had al heel wat toneel- en podiumervaring toen hij in 2009 zijn televisiecarrière begon als Ketnetwrapper. Het VTM-publiek leerde hem in die periode kennen als Pim in Familie. In 2014 maakte Niels definitief de overstap naar VTM waar hij programma’s als Dansdate en Is er Wifi in Tahiti? mocht presenteren. Hij is vast jurylid in Belgium’s Got Talent, presenteerde dit jaar voor het eerst mee het Gala voor de Gouden Schoen en is als VTM-gezicht een van de voortrekkers van de Rode Neuzen Dag. Dat het Deerlijkse godenkind ook zangtalent had, ontdekten we tijdens de BV-zangwedstrijd Steracteur Sterartiest. Hij bleef daarna verder muziek maken en bracht in 2016 het album Speeltijd uit. Het nummer Skwon Meiske, een eerbetoon aan zijn West-Vlaamse roots, veroverde in 2017 de hitlijsten. Ondertussen verzamelde Niels al een hoop hits (drie zomers op rij won hij de Radio 2 Zomerhit!), waarmee hij heel binnenkort het Sportpaleis plat speelt. En ondertussen blijft hij ook acteren. Eind dit jaar vertolkt hij opnieuw Ronaldinho in de vierde FC De Kampioenen-film Viva Boma.
 
 “Ik ben ongelofelijk blij met deze titel”, reageert een gelukkige Niels Destadsbader. “Ik ben een hele trotse West-Vlaming, ja. Ik steek het ook niet onder stoelen of banken dat ik hier geboren en getogen ben. Ik voel mij hier op mijn gemak. Ik voel ook een warmte en verbondenheid in onze provincie, wat ik altijd geweldig vind.”

 

Contact Pascal Kerkhove
Redactiedirecteur Krant van West-Vlaanderen

 

Tel +32 51 26 65 55  
E-mail Pascal.kerkhove@kw.be