Muriel De Lathouwer (EVS) verkozen tot ICT Woman of the Year 2017

08 maart 2017

Op donderdag 9 maart 2017 organiseerde Data News de 9de editie van She Goes ICT, een jaarlijks evenement dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.

De winnaressen worden bepaald door de lezers van Data News enerzijds en een professionele jury bestaande uit ex-winnaars en IT-prominenten anderzijds. Na stemming en jurering werd Muriel De Lathouwer benoemd tot ICT Woman of the Year 2017. Valerie Taerwe werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2017.

 

 

Muriel De Lathouwer is ICT Woman of the Year 2017

Sinds 19 februari 2015 staat Muriel De Lathouwer aan het roer van EVS als managing director & ceo. Ze hielp het bedrijf en zijn 500-tal medewerkers om over te schakelen van klassieke uitzendingen naar een meer flexibel model gebaseerd op ip-technologie. Voor ze aan de slag ging bij EVS, legde Muriel De Lathouwer al een hele weg af. Met een diploma van ingenieur in de kernfysica én een MBA op zak werkte ze onder meer als consultant voor Accenture en McKinsey en als chief marketing officer voor telecomoperator Base. De jury loofde Muriel omwille van haar mooie parcours en het geslaagde transformatietraject dat ze voor EVS uitstippelde om het te laten evolueren van een ingenieursbedrijf naar een meer businessgedreven organisatie.

 

Valerie Taerwe is Young ICT Lady of the Year 2017

Valerie Taerwe, consultant bij AE, is vastberaden om haar kersverse titel van Young ICT Lady uit te dragen en actief mee te helpen aan het oplossen van het tekort aan (jonge) it-dames. Zo organiseert ze hackathons en is ze ook een STEM-ambassadeur.

Een uitgebreid interview met Muriel De Lathouwer en Valerie Taerwe als nieuwe ICT Woman en Young ICT Lady of the Year, leest u in de editie van Data News die op vrijdag 17 maart 2017 verschijnt.

 

Contact Kristof Van der Stadt
Hoofdredacteur Data News
Jos Grobben
Directeur magazines
Tel +32 2 702 71 28 +32 2 702 46 75
E-mail kristof.van.der.stadt@datanews.be jos.grobben@roularta.be