Libelle lanceert imagocampagne

08 juni 2022

Libelle lanceert imagocampagne

Met ‘Zij aan Zij’ lanceert Libelle een imagocampagne die toont hoe vrouwen elkaar kunnen inspireren, versterken en samen de wereld een beetje mooier maken. De campagne wordt zowel in print als online gevoerd en brengt echte verhalen van echte vrouwen. Ze werd in overleg met de redactie van Libelle gerealiseerd door LDV United.

Voor de imagocampagne ‘Zij aan Zij’ gingen de redactie van Libelle en LDV United op zoek naar vrouwen met een inspirerend verhaal over hoe ze mensen samenbrengen en versterken. Een foto van Noortje Palmers toont die vrouwen zij en zij op een gatefold cover in Libelle. Hun verhalen worden de komende weken opgetekend in het magazine en op libelle.be. Fransje Calf realiseerde een video die op tv, in de bioscoop en online verschijnt.

Nele Baeyens, Directeur Marketing & digital brand innovation bij Roularta Media Group: “We kozen voor LDV United omdat zij begrepen wie de Libelle-vrouw is, wat  Libelle betekent en omdat ze ons op de juiste vlakken uitdaagden. In hun concept ‘Zij aan Zij’ presenteren ze straffe madammen die zij aan zij staan, elkaar inspireren met grote en kleine gebaren. En dat doorheen alle generaties. Dat sprak ons ontzettend aan omdat het precies is waar ook Libelle naar streeft.”

Neuromarketeer en strateeg Lorien Verachtert: “Vandaag staan we als mensen al genoeg tegenover elkaar. Libelle is een merk dat oproept tot verbinding en dat willen we in deze campagne tonen. Vrouwen zijn van nature altijd al bezig geweest met verbinding, mensen samenbrengen, voor elkaar zorgen. De Libelle-vrouw is bij uitstek zo’n vrouw.”

Vivienne Mak, Creative bij LDV United: “In onze campagne tonen we precies deze vrouwen: échte vrouwen met inspirerende verhalen. Zo is er een verhaal van een vrouw die, geïnspireerd door haar nichtje, een bloemenwinkel begon waar ze werkt met mensen met een beperking. Er is een verhaal van twee zussen bij wie de één van de ander een nier kreeg. Maar er zijn ook vijf dames die al sinds hun opleiding geneeskunde vriendinnen zijn en zij aan zij in hun job staan.”

Over Libelle
Libelle is een multimediaal platform met 953.052 gecertifieerde lezers, surfers en kijkers. Behalve het magazine vormen ook het maandblad Libelle Lekker, de specials rond grote momenten, de website, het jaarlijkse Winterfair event, Shedeals, Facebook, de doe-boxen, de apps,… een baken van vertrouwen voor de Libelle-vrouw.

Boke Boddin Nele Baeyens
Brand Manager Libelle
boke.boddin@libelle.be
Directeur Marketing & digital brand innovation
nele.baeyens@roularta.be