De provinciekranten

Print

De PROVINCIEKRANTEN

Groeien door overnames, dat gebeurt ook op het terrein van de betaalde West-Vlaamse weekbladen die in 1996 de overkoepelende titel "KW Krant van West-Vlaanderen"  krijgen.

Door de verdere overnames van De Zeewacht (1979), het Kortrijks Handelsblad (1990), het Brugsch Handelsblad (1990) en tenslotte Het Wekelijks Nieuws in 2000, groeit KW Krant van West-Vlaanderen uit tot een provinciekrant met 339.000 lezers

De krant bestaat uit drie delen :

Er is de nieuwe krant voor de hele provincie KW De Krant van West-Vlaanderen die reportages en achtergrondinformatie brengt over alle facetten van het leven in de provincie.

Daarnaast is voor elke regio èèn traditionele titel met al het nieuws uit de streek, het familieleven, het verenigingsleven enz.:
KW Het Brugs Handelsblad (Brugge, Knokke, Torhout), KW De Weekbode (Roeselare, Izegem, Tielt), KW De Weekbode (Kortrijk, Menen, Waregem), KW Het Wekelijks Nieuws (Westhoek, Westkust) en KW De Zeewacht (Oostende).

Het derde deel van het pakket is KW Magazine, een lifestyle- en entertainmentmagazine voor heel West-Vlaanderen.

  
  
 

DE FINANCIEEL-ECONOMISCHE KRANTEN

 

In 2018 neemt Roularta  een 50% participatie in Mediafin, de uitgever van de dagbladen Tijd en Echo en het weekblad De Belegger.

Als brede zakenkranten focussen De Tijd en L’Echo op alles wat reilt en zeilt in het zakenleven, de financiële markten en het beleid. De kranten en websites van De Tijd en L’Echo richten zich tot ondernemers, managers, beleggers, beslissingnemers,… kortom: mensen die initiatief nemen.