Libelle bestaat 75 jaar

28 oktober 2020

Libelle bestaat 75 jaar

Het weekblad Libelle brengt naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag een dubbeldik nummer met de beste receptenklassiekers, relaties door de jaren heen, een grote make-over van lezeressen,... Op www.libelle.be/75jaarlibelle staat onder andere een speciale docu-video van top-fotografe Lieve Blancquaert waarin Libelle-redactrices ontroerende, grappige, mooie brieven van lezeressen voorlezen.

Libelle maakte door jaren heen een enorme evolutie door: van gratis naaipatronen en dokter Spock in de jaren 50 over de intrede van huishoudtoestellen met meer tijd voor vrouwen in de jaren 60, de emancipatie van de jaren 70, de slankheidsidealen van de jaren 80, om nu bewuster en prominenter bezig te zijn met maatschappelijke issues waarin Libelle een voortrekkersrol durft te spelen.
 
Vandaag is Libelle een multimediaal platform met 953.052 gecertifieerde lezers, surfers en kijkers. Het aantal abonnees op de wekelijkse Libelle stijgt tegen elke markttrend in. Libelle Lekker is grootste maandblad van het land.
 
Tientallen keren is Libelle heruitgevonden maar wat is het geheim achter dit blijvend succes ? Hoofdredactrice Karen Hellemans: “Elke dag krijgen we (handgeschreven) brieven en mailtjes van onze lezeressen. Ze vragen ons om inspiratie, raad of praktische hulp, willen ons bedanken of gewoon hun verhaal doen. En wij luisteren, altijd. We shoppen en koken samen. Zorgen samen voor de kinderen. Maken het samen thuis gezellig. We gaan samen wandelen of fietsen. Wij koesteren die band en onze lezeres voelt zo telkens dat we haar graag zien. Daarom neemt ze ons mee in de intimiteit van háár leven. Op die vriendschap die nu 75 jaar bestaat, zijn wij heel trots.”

Contact Mireille De Braekeleer
Account Director Lifestyle
Karen Hellemans
Hoofdredactrice Libelle
E-mail mireille.de.braekeleer@roularta.be karen.hellemans@roularta.be