Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen de partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat

27 februari 2024

Op dinsdag 27 februari organiseren Knack, Trends en Kanaal Z het eerste grote voorzittersdebat van dit verkiezingsjaar in de nieuwsstudio in Brussels Media Center te Evere. Op 27 maart is het dan de beurt aan Le Vif, Trends/Tendances en Canal Z. Een mooi staaltje synergie tussen de marktleidende news & business merken, en een unicum waarmee in totaal anderhalf miljoen Belgen worden bereikt.

Uw stem in juni bepaalt onze democratie. Daarom bundelen Knack, Trends en Kanaal Z de krachten en brengen ze 100 dagen voor de verkiezingen de zeven Vlaamse partijvoorzitters samen voor een exclusief debat in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni.

Sammy Mahdi (CD&V), Jeremie Vaneeckhout  (Groen), Bart De Wever (N-VA), Tom Ongena (Open VLD), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Melissa Depraetere (Vooruit) gaan met elkaar in gesprek.

Voor deze unieke samenwerking vertrekken moderators en hoofdredacteuren Bert Bultinck (Knack) en Jan De Meulemeester (Trends-Kanaal Z) van een unieke formule. Zeven korte één-op-één gesprekken met een partijvoorzitter over een zelfgekozen stelling zetten de toon voor een discussie met de zes andere voorzitters.

Of het nu over koopkracht, migratie, veiligheid, mensenrechten, of het leefmilieu gaat: dit debat zal de cruciale informatie geven die nodig is om uw voorkeur te bepalen.

Volg het debat op dinsdag 27 februari om 20:00 op knack.be en trends.be en vanaf daags nadien de hele week op Kanaal Z. 

Download beeldmateriaal

Over Knack/Le Vif:
Knack en Le Vif zijn gerenommeerde Belgische nieuwsmagazines die zich toeleggen op hoogwaardige journalistiek en het bieden van diepgaande inzichten in politieke, economische en culturele ontwikkelingen in België en daarbuiten. Beide tijdschriften hebben een bewezen staat van dienst in het organiseren van belangwekkende evenementen en het bieden van een platform voor open en eerlijke discussies over nationale vraagstukken. De nieuwsmagazines bereiken wekelijks meer dan 1 miljoen lezers¹. 
 
Over Trends/Trends-Tendances:

Trends is het leidende financieel-economische nieuwsmagazine in België. Het lezerspubliek bestaat voornamelijk uit kaderleden, bedrijfsleiders, ondernemers en personen die een vrij beroep uitvoeren. Met spraakmakende, objectieve en relevante analyses over de economische actualiteit helpt Trends hen opportuniteiten te vinden om hun carrière of bedrijf maximaal uit te bouwen. Trends en Trends-Tendances kunnen rekenen op 332.000 lezers per week¹. Online bereiken ze bijna 600.000 unieke bezoekers per maand¹. 

Over Kanaal Z/Canal Z:
Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 467.653 kijkers in België¹.
 

¹ Bron: CIM 2023

Bert Bultinck
Hoofdredacteur Knack
bert.bultinck@knack.be
Jan De Meulemeester
Co-hoofdredacteur a.i. Trends - Kanaal Z
stijn.fockedey@trendskanaalz.be