Kanaal Z zoomt in op de wereld van technisch onderhoud en asset management

06 april 2016

Vanaf donderdag 7 april zetten Kanaal Z en Canal Z de nieuwe Z-Maintenance reeks op rond de verschillende aspecten van maintenance.

Technisch onderhoud zorgt er namelijk voor dat machines en andere installaties betrouwbaar en kostenefficiënt blijven functioneren. Op die manier is het een cruciale factor voor de productiviteit en competitiviteit van onze ondernemingen.

Achter elk succesvol productiebedrijf of asset-intensieve organisatie schuilt dan ook een sterk onderhoudsbeleid. Maintenance van wereldklasse realiseren is niet eenvoudig: het vergt de nodige middelen en de juiste mensen. Tijdens de nieuwe reportagereeks komen diverse uitdagingen aan bod waarmee bedrijven vandaag de dag geconfronteerd worden.

Onderhoud draait vandaag niet langer rond het herstellen van pannes, maar rond het actief werken aan de betrouwbaarheid van systemen en technische installaties. Op die manier is onderhoud een belangrijke bedrijfsstrategische activiteit die een cruciale rol speelt in de rendabiliteit van een productieonderneming

Voor veel bedrijven is het echter vandaag een uitdaging om de juiste technische medewerkers te vinden. Onderhoudstechnicus is dan ook knelpuntberoep nummer 1. Gezien de hoge uitstroom door pensionering, zijn er de komende jaren nog veel meer kansen voor jongeren om een boeiende en afwisselende carrière te starten in technisch onderhoud, met grote werkzekerheid.

Z-Maintenance komt tot stand in samenwerking met BEMAS, de Belgische vereniging rond onderhoud en asset management, en partners Total, Aquafin en Allied Reliability Group.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 488.000 kijkers en op weekbasis 2.250.000 kijkers (bron CIM audimetrie), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Alex Coene
Netmanager Kanaal Z
Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be