Kanaal Z volgt de energietransitie op de voet met Z-Energy

31 augustus 2018

De transitie naar een meer duurzaam energiesysteem vraagt inspanningen van alles spelers in de keten. Een nieuwe reeks Z-Energy op Kanaal Z houdt de vinger aan de pols van de energiesector. Naar goede gewoonte brengen we in dit programma op dinsdagavond gesprekken met experts en reportages over energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, nieuwe technologieën en de evoluties in het Belgische energiesysteem en op de energiemarkt.  

Duurzaamheid en rationeler omspringen met energie is een zorg voor alle actoren in het energiesysteem maar ook voor alle bedrijven. Bovendien moet er in het kader van regionale en Europese klimaatdoelstellingen energie-efficiënter worden gewerkt. Maar wie slim investeert, kan op diverse vlakken winnen: goedkopere energie, een lager verbruik en een kleinere ecologische voetafdruk.

In de nieuwe reeks Z-Energy wil Kanaal Z kmo’s op het juiste spoor helpen met antwoorden op vragen als: Welke vormen van hernieuwbare energie zijn interessant voor bedrijven? Wat zijn de nieuwste trends rond energie-efficiëntie en duurzame mobiliteit? Welke voordelen bieden technologieën als WKK? Tegelijk tonen we hoe energieproducenten, leveranciers en netbeheerders werk maken van de energietransitie en zich voorbereiden op de toekomst.

Z-Energy brengt vanaf 4 september reportages, duiding en praktische tips, elke dinsdagavond op Kanaal Z. Deze reeks loopt in samenwerking met Cogen, Eandis & Infrax, Elia, Gas.be en Total Gas & Power.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be

 

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie by Transfer).
 

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

 

Tel +32 2 467 57 17  
E-mail alex.coene@roularta.be