Kanaal Z plaatst ‘smart cities’ in de schijnwerpers

26 januari 2016

De uitdagingen voor onze steden zijn groot: de vergrijzing, de nood om rationeler om te springen met grondstoffen en energie, het altijd en overal verbonden zijn, de steeds langer wordende files, het tekort aan middelen om te blijven investeren in allerlei openbare voorzieningen, de groeiende afvalberg, …

Om op al die uitdagingen een antwoord te formuleren, moeten steden vandaag met slimme oplossingen voor de dag komen. Gelukkig zijn er steeds meer (technologische) innovaties die mee helpen om de smart cities van morgen te bouwen: duurzaam, ecologisch, kwalitatief en aangenaam om te wonen.

Kanaal Z houdt de vinger aan de pols van deze evolutie en gaat op zoek naar de trends die van onze steden échte smart cities zullen maken. Waar staan we vandaag in België en waar gaan we naartoe? Tien burgemeesters vertellen over hun slimme realisaties en ambities voor de toekomst, experten geven duiding en bedrijven tonen hoe zij kunnen bijdragen aan de slimme steden van morgen.

Ontdek vanaf zaterdag 30 januari in Z-Smart Cities welke steden voortrekkers zijn in België.
Dit programma komt tot stand in samenwerking met Belfius, Proximus en Nissan.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 488.000 kijkers en op weekbasis 2.250.000 kijkers (bron CIM audimetrie), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Alex Coene
Netmanager Kanaal Z
Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be