Kanaal Z lanceert de serie Z-Food over de Vlaamse voedingsindustrie

25 januari 2022

Kanaal Z lanceert de serie Z-Food over de Vlaamse voedingsindustrie

Vlaanderen kent een belangrijke en zeer diverse voedingsindustrie. De sector heeft vaak nog een traditioneel imago, terwijl ze toch volop investeert in onderzoek en innovatie. De nieuwe reeks Z-Food op Kanaal Z brengt twaalf innovatieve projecten in beeld. De reportages tonen aan hoe de voedingssector werkt aan vernieuwende producten, efficiëntere processen en duurzaamheid in de hele keten.

De projecten worden gerealiseerd onder begeleiding van het innovatieplatform Flanders’ FOOD en met steun van onder andere Het Agentschap Innoveren en Ondernemen en EFRO. Intussen zijn er al een heel pak concrete resultaten, die worden voorgesteld in de nieuwe reeks Z-Food . Daarin getuigen bedrijven en onderzoekers over hun technologische, product- en procesinnovaties. Experts geven duiding bij de trends en evoluties in de voedingssector.

Alex Coene, Netmanager Kanaal Z: “Z-Food toont aan hoe samenwerking onze voedingsbedrijven meer slagkracht geeft en nieuwe perspectieven opent voor de toekomst. De uitdagingen voor de voedingssector zijn divers: de veranderende eetgewoonten van de consument, de nood om in te spelen op de klimaatverandering, het zoeken naar gezondere recepturen en recycleerbare verpakkingen, het verminderen van de ecologische voetafdruk van productieprocessen, enzovoort… Om antwoorden te vinden op die uitdagingen zet de sector volop in op onderzoek en ontwikkeling, in samenwerking met kennisinstellingen en onderzoekscentra, andere bedrijven en via co-creatie tussen de verschillende stakeholders.”

Z-Food, vanaf donderdag 27/01, elke donderdagavond op Kanaal Z.

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 399.816 kijkers en op weekbasis 1.357.980 kijkers (bron CIM audimetrie by Transfer).

 

Alex Coene
Netmanager Kanaal Z / Canal Z
E-mail: alex.coene@roularta.be
Tel: 0475/ 34 00 68