Kanaal Z denkt mee in maatschappelijk debat over toekomst gezondheidszorg

13 november 2017

Op woensdag 25 oktober is op Kanaal Z een nieuwe Z-Healthcare reeks gestart. De reeks focust op de maatschappelijke vraag over hoe de gezondheidszorg in de toekomst betaalbaar, toegankelijk en kwaliteitsvol kan worden gehouden.

Nieuwe technologieën, de vernieuwde aanpak in ziekenhuizen en zorginstellingen, nieuwe woonvormen zoals assistentiewoningen, wetenschappelijke vooruitgang en toenemende inspanningen rond gezondheidspreventie bieden antwoorden op de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Steeds meer evolueert de zorg naar een geïntegreerde aanpak, die de patiënt centraal stelt. Organisaties, voorzieningen en bedrijven die actief zijn rond zorg, welzijn en gezondheid nemen initiatieven om anders en nog beter te gaan werken. Een hogere kwaliteit, meer comfort voor patiënt en zorgverlener en betaalbaarheid van zorg en welzijn zijn daarbij de uitgangspunten.

De reeks zal onder meer aandacht besteden aan ZORG2030, het dialoogproject over de gezondheidszorg in 2030 dat werd opgestart door het UZ Brussel en de VUB.

Z-Healthcare brengt de komende weken andermaal een boeiend beeld van hoe de sector van zorg, welzijn en healthcare evolueert en professionaliseert. Z-Healthcare besteedt ook veel aandacht aan de menselijke verhalen van patiënten, senioren en zorgverleners.

De nieuwe reeks komt tot stand dankzij de steun van partners Zorgnet-Icuro, UZ Brussel, VUB en Senior Homes.

Z-Healthcare,  elke woensdagavond op Kanaal Z en Canal Z.

Het programma kan ook online worden bekeken via www.kanaalz.be en www.canalz.be

______________________________________________________________________________________________________________________

 

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z

 

Tel +32 2 467 57 17  
E-mail alex.coene@roularta.be