Jonas Dhaenens is ICT Personality of the Year

17 mei 2016

Jonas Dhaenens, de oprichter van Combell en ceo van Intelligent, is door het ICT-vakblad Data News uitgeroepen tot ICT Personality of the Year. Dhaenens is een jonge (33), rasechte ondernemer die zijn bedrijf in 1999 uit de grond stampte vanuit zijn slaapkamer in het huis van zijn ouders. De eerste jaren groeide de hosting- en domeinnaamspecialist vooral organisch, maar vanaf 2002/2003 begonnen Dhaenens en zijn oude schoolkameraad Frederik Poelman stelselmatig concurrenten op te slokken.
Vandaag is Intelligent, de holding boven Combell en het Nederlandse Sentia, de grootste cloud-provider in de Benelux wat omzet (meer dan 60 miljoen euro) en aantal werknemers (300) betreft. In ons land is het bedrijf de marktleider in hosting en aanverwante diensten, en ook in Nederland is dat het doel.

De ICT Personality of the Year wordt gekozen door de redactie van Data News. Belangrijke criteria zijn onder meer het afgelegde parcours, de sterkte persoonlijkheid, het ondernemerschap en de visibiliteit in de sector. De ICT Personality of the Year is verkozen uit een longlist van sterkmakers in de Belgische ict-omgeving. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Jürgen Ingels.

Recordopkomst op Data News Awards for Excellence
Jonas Dhaenens mocht de prijs in ontvangst nemen op de Data News Awards for Excellence gala-avond in Tour & Taxis (Brussel) in aanwezigheid van 1.100 ICT business professionals. Daarnaast werden ook 14 awards uitgereikt aan ondernemingen die het afgelopen jaar een sterke impact hadden op het ICT-ecosysteem. Het gaat om ondernemingen die zich onderscheiden hebben op het vlak van customer support, innovatie, impact op de markt, reputatie en lokale verankering binnen het bedrijfssegment. De lezers van Data News stemden via de website op hun favoriete ondernemingen en brachten de lijst terug tot een top-3 in elk van de 14 categorieën, waarna een professionele jury onder voorzitterschap van Stijn Viaene de uiteindelijke winnaar bepaalde.

Data News: dé ICT-referentie in België
Al meer dan 35 jaar is Data News dé referentie in België. Het tijdschrift legt de brug tussen ITtoepassingen, technologie, IT-managers en eindgebruikers bij ondernemingen, overheid, onderwijs en IT-verenigingen. Met de dagelijkse nieuwsbrief en de website datanews.be legt het sterk de focus op Belgisch nieuws, trends en opinies. Dat wordt aangevuld met dossiers, internationale berichtgeving, praktijkverhalen en uitgebreide testen van bedrijfsoplossingen. Data News organiseert jaarlijks ook enkele belangrijke events, met de prestigieuze Data News Awards for Excellence als grootste.