Jaarvergadering Roularta Media Group - Gereglementeerde informatie

15 mei 2018

Naar aanleiding van de jaarlijkse algemene vergadering bevestigt het beursgenoteerde Roularta Media Group  dat in 2018 een belangrijke meerwaarde zal gerealiseerd worden op de verkoop van de participatie in Medialaan. De raad van bestuur overweegt dan ook om in het tweede semester een interimdividend uit te keren van 5,00 euro bruto per aandeel, op basis van de uitkeerbare winst van het lopende boekjaar.
 
De referentieaandeelhouders van de vennootschap bevestigen dat  zij van de mogelijke uitkering van het interimdividend gebruik zullen maken om een herschikking door te voeren binnen het referentieaandeelhouderschap, waarbij Koinon Comm. VA (familie De Nolf) een pakket aandelen zal overnemen van West Investment Holding (familie Claeys).
 
Op de jaarvergadering werd ook meegedeeld dat, nu de informatie- en consultatiefase bij Sanoma werd afgerond, de overeenkomst tot overname van de weekbladen Libelle/Femmes d'Aujourd'hui en Flair (N/F) en de magazines Feeling/Gaël, La Maison Victor, Communiekrant, Loving You en She Deals werd ondertekend. De websites (met o.a. Flair.be en Libelle.be), line extensions en socialmediakanalen van deze titels maken ook deel uit van de deal. Roularta verkoopt de titels Ik ga Bouwen & Renoveren/Je vais Construire et Rénover aan Sanoma. De overname van de Sanoma bladen werd formeel aangemeld bij de Belgische mededingingsautoriteit. Het is de bedoeling dat al deze activiteiten in het tweede semester van 2018 in Roularta geïntegreerd worden en dat de productie van deze titels en daarbovenop van een aantal Nederlandse week- en maandbladen van Sanoma, in de komende maanden en jaren zorgen voor een totale bezetting van de drukcapaciteit van Roularta Printing.
 
De mandaten van de bestuurders die op jaarvergadering ten einde liepen, werden hernieuwd voor een periode van vier jaar.
 
Ook het mandaat van de commissaris Deloitte Bedrijfsrevisoren werd hernieuwd.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Rik De Nolf
Voorzitter Raad van Bestuur
Tel +32 51 26 63 23 +32 51 26 63 23
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be rik.de.nolf@roularta.be