Ingrid Gonnissen (Orange Belgium) verkozen tot ICT Woman of the Year 2018

15 maart 2018

Op donderdag 15 maart 2018 organiseerde Data News de 10de editie van She Goes ICT, een jaarlijks evenement dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.

De winnaressen worden bepaald door de lezers van Data News enerzijds en een professionele jury bestaande uit ex-winnaars en IT-prominenten anderzijds. Na stemming en jurering werd Ingrid Gonnissen benoemd tot ICT Woman of the Year 2018. Laurence Schuurman werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2018.

Ingrid Gonnissen is ICT Woman of the Year 2018
Ingrid Gonnissen is een fervent netwerker die prat kan gaan op een uitstekende marktkennis en meer dan dertig jaar ervaring in de B2B-wereld. Sinds 1 september 2016 is ze de chief enterprise officer bij Orange Belgium. Het grootste deel van haar carrière bracht ze door bij Xerox, waar ze in 2011 tot country manager benoemd werd. Bij Orange leidt ze de enterprise business unit die kleine, middelgrote en grote bedrijven bedient op hun telecom- en netwerkwensen.

Ingrid haalde het van vier andere door de redactie genomineerde topvrouwen: Solange De Bondt - de vanuit ICT doorgegroeide HR-directeur bij Laco -, Geertrui Mieke De Ketelaere - de door AI gepassioneerde director Customer Intelligence bij SAS -, Yin Oei – de country director Belgium bij Cegeka die haar carrière aan de helpdesk begon -, en Marijke Verhavert die als Artificial Intelligence program manager bij Informatie Vlaanderen de verschillende chatbot-projecten bij de Vlaamse Overheid in kaart brengt.

Laurence Schuurman is Young ICT Lady of the Year 2018

Voor de zevende keer ondertussen ging Data News ook op zoek naar een ‘Young ICT Lady of the Year’. Daarmee wil Data News de belangstelling trekken van (jonge) dames voor een loopbaan in de ICT-sector. Iedere vrouw die niet ouder is dan 35 jaar en werkzaam is in een ICT-bedrijf of in een ICT-functie kon zich kandidaat stellen of voorgesteld worden door een collega. Uit de 53 dossiers die ingediend werden, kwamen 42 kandidates naar voor: heel wat werk voor de jury om de lijst te herleiden naar 10 genomineerden. Via online voting werd een top-5 bepaald. Die vijf dames mochten zichzelf komen voorstellen aan de jury, die uiteindelijk Laurence Schuurman, executive program manager bij Capgemini verkoos als Young ICT Lady of the Year.

Een uitgebreid interview met Ingrid Gonnissen en Laurence Schuurman als nieuwe ICT Woman en Young ICT Lady of the Year, leest u in de editie van Data News die op vrijdag 16 maart 2018 verschijnt.

 

Contact Kristof Van der Stadt
Hoofdredacteur Data News

Jos Grobben
Directeur magazines

Tel +32 2 702 71 28 +32 702 46 75
E-mail kristof.van.der.stadt@datanews.be jos.grobben@roularta.be