Hilde Vandermeeren wint Knack Hercule Poirotprijs 2017

29 oktober 2017

Hilde Vandermeeren wint met ‘Schemerzone’ de 20ste Hercule Poirotprijs. De Knack Hercule Poirotprijs bekroont jaarlijks het beste Vlaamse misdaadverhaal. Zij ontving de prijs op de openingsdag van de Boekenbeurs en wordt hiermee de opvolger van Jan Van Der Cruysse. De winnares krijgt een cheque van 5000 euro en een Mont-Blanc pen, Antoine Saint-Exupery limited edition. Zij ontving de prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur en Media Sven Gatz.

Jo Claes  werd bekroond met de Knack.be publieksprijs met ‘Het gewicht van de haat’.  ‘Het gewicht van de haat bewijst opnieuw dat Jo Claes een vakman pur sang is en één van de beste misdaadauteurs in Vlaanderen.’ oordeelde de jury over dit genomineerd boek.

Geert Van Istendael werd  voor zijn thriller ‘Het lijk in de boomgaard’ bekroond met de ‘Fred Braeckman-award’ voor het beste debuut. Geert Van Istendael kennen we als voormalig VRT-nieuwsanker, auteur, essayist en dichter.

Over Schemerzone

Britser kan deze thriller niet zijn. Mist walmt op uit de beschrijvingen van de Londense havenwijk, een akelige nevel vertroebelt de geest van de eenzame verpleegster Kate. Zij lijdt aan slaapverlamming en ziet angst, nachtmerrie en werkelijkheid vervloeien. Kate is het gedroomde slachtoffer voor al wie misbruik wil maken van haar tekortkomingen.

Vandermeeren evenaart met ‘Schemerzone’  de bestseller van Marie Lowndes, ‘De Wreker’. Met een tikkeltje meer piment…

Over Hilde Van Der Meeren

Hilde studeerde psychologie, gaf 10 jaar les, en schreef  40 succesvolle kinder- en jeugdboeken. Zij won diverse prijzen en de boeken werden vertaald in het Deens, Duits, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees. In 2013 werd haar thrillerdebuut  ‘Als alles duister werd’ bekroond met de ‘Knack Hercule Poirot publieksprijs’.  De rechten van haar thriller ‘Stille Grond’ (genomineerd voor de ‘Gouden Strop’ in Nederland) werd door producthuis Eyeworks aangekocht ter verfilming.

Over de Knack Hercule Poirotprijs

De Vlaamse thrillerauteurs een duwtje in de rug geven, dat was het doel toen Knack Weekend in 1998 de Knack Hercule Poirotprijs in het leven riep. Een ambitie die ruimschoots werd waargemaakt. Want zowel qua kwantiteit als kwaliteit staan de Vlaamse thrillers in 2017 aan de top. Voormalige laureaten zijn:  Patrick Conrad, Toni Coppers, Louis Van Dievel, Stan Lauryssens, Rudy Soetewey, Pieter Aspe, Jef Geeraerts, Luc Deflo en vele anderen.

 

Contact Geert Lambrecht
Directeur Line Extensions

Jos Grobben
Directeur Magazines

Tel +32 51 26 60 81 +32  2 702 46 75
E-mail geert.lambrecht@roularta.be jos.grobben@roularta.be